skip to Main Content
ΠΕΔ ΙΝ Δ.Σ. 29 11 2019 Photo 2 1 (Copy)

Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο που έγινε στην ΠΕΔΙΝ

Παρίσης στο Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ: “Η εμπιστοσύνη σας με τιμά και με συγκινεί-

Η ομιλία του Προέδρου της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρου Παρίση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019:

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή, που έχω την ευκαιρία σήμερα να σας καλωσορίσω στη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.

Στην αρχή θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης που διαθέτει το φιλόξενο χώρο της για τη συνεδρίαση μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την ΕΕΤΑΑ, τη Διοίκηση και τα στελέχη της,  για την καλή και δημιουργική συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα.

Η ΕΕΤΑΑ έχει από προχθές νέα διοίκηση στην οποία εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ως Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ για τη νέα αυτή περίοδο θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας, για την εκτίμηση που δείξατε στο πρόσωπο μου και με εμπιστευτήκατε να αναλάβω τη θέση του Προέδρου. Η εμπιστοσύνη σας με τιμά και με συγκινεί.

Με την απόφαση σας αυτή αναγνωρίζετε τον αγώνα και την προσπάθεια που κατέβαλα όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και το έργο που πραγματοποιήθηκε.

Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία που είχαμε αλλά και για τη δημιουργική συμμετοχή τους στην ΠΕΔ-ΙΝ.

Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο που έγινε, αλλά και για το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης που υπήρχε ανάμεσα μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΠΕΔ-ΙΝ το οποίο με ενδιαφέρον, εργατικότητα και συνέπεια, υποστήριξε όλες μας τις δραστηριότητες.

Η ΠΕΔ-ΙΝ παρουσίασε σημαντικό έργο την προηγούμενη περίοδο και πήρατε όλοι στα χέρια σας τον αναλυτικό απολογισμό της.

Η περίοδος αυτή είχε ιδιαιτερότητες και δυσκολίες όμως καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα και να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις.

Η ΠΕΔ-ΙΝ για να πετύχει τους στόχους  της ανέπτυξε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις.

Έκανε άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις για πολλά θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα και απασχολούντους Δήμους μας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Σημαντικά Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα έχουν υλοποιηθεί και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και συνεχίζονται.

Στον τομέα του Τουρισμού, που είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα στα νησιά μας, η ΠΕΔ-ΙΝ σε συνεργασία με την Περιφέρεια,τους Δήμους και τους επαγγελματικούς φορείς υποστήριξε την προώθηση και την προβολή τους.

Η ΠΕΔ-ΙΝ συμμετείχε ενεργά,μαζί με άλλους φορείς των Ιονίων Νήσων, στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλα τα νησιά.

Ο φορέας μας συμμετέχει ενεργά στο:

Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου “ΔΑΦΝΗ” που είχε Γενική Συνέλευση χθες και στην οποία λάβαμε μέρος.

Στο πλαίσιο του Δικτύου  αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες και δραστηριότητεςόπως η καταγραφή του Δημοτικού φωτισμού στα μικρά νησιά,ώστε να είναι δυνατή η ένταξη τους σε προγράμματα και δράσεις βελτίωσης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ΠΕΔ-ΙΝ συνεργάζεται με επαγγελματικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Για την ενημέρωση σας αναφέρω ότι διαθέτει το πληρέστερο δίκτυο καταγραφής της σεισμικής δραστηριότηταςστα Ιόνια Νησιά.

Το δίκτυο λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ΠΕΔ-ΙΝ επίσης συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Διακρατικής και Διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι κατευθύνσεις λειτουργίας της ΠΕΔ-ΙΝ για την περίοδο 2019-2023 θα καθοριστούν από το Συμβούλιο μας.

Θεωρώ όμως ότι η νέα δημοτική περίοδος έχει σημαντικές προκλήσεις αλλά προσφέρει και σπουδαίες προοπτικές για πρωτοβουλίες και δράσεις.

Πιστεύω ότι για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων σημαντικοί τομείς που μας ενδιαφέρουν, είναι οι ακόλουθοι:

Καταρχήν οι νεοσύστατοι Δήμοι σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά οι οποίοι έχουν ανάγκη από κάθε δυνατή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Η νησιωτικότητα και η προσβασιμότητα αποτελούν για τα νησιά μας, τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον,φροντίδα και υποστήριξη απαιτείται πάντοτε για τα μικρά νησιά.

Επίσης η προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και τεχνολογίας και ηαξιοποίηση των τεχνολογιώνπληροφορικής και επικοινωνιών είναι απαραίτητηγια την υποστήριξη των νησιών μας.

Σταθερός και σημαντικός παραμένει ο στόχος για τη συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη και εκπροσώπηση των Δήμων των Ιονίων Νήσων.

Μόνιμη επιδίωξη μας είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και η παραγωγή έργου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Αγαπητοί συνάδελφοι Πρέπει να είναι πάντοτε ξεκάθαρο,ότι εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση δυναμική και αποτελεσματική.

Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετέχει ενεργά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, υλοποιεί έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες και βοηθά στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να έχουμε μια καλή και αποδοτική συνεργασία.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
30 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top