skip to Main Content
Prwtomagia 34 (Copy)

ΑΔΕΔΥ: Απεργία και συγκέντρωση την 1η Μαΐου

στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους εργάτες και υπάλληλους του Νομού και καλεί τα σωματεία και τους συναδέλφους της δύναμης του ΝΤ να δώσουν μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό «παρών» την Τετάρτη 1η Μάη, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Την 1η Μάη η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της, τιμά τους αγώνες και τους νεκρούς της, χαράζει τους στόχους για ένα ευτυχισμένο μέλλον, με ειρήνη, κοινωνική ευημερία, χωρίς εκμεταλλευτές και καταπίεση. Τιμάμε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στο Σικάγο, στην ματωμένη πρωτομαγιά στην Ελλάδα του 1924, στη Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής και τους εκτελεσμένους και διωγμένους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το συμπέρασμα είναι ένα: τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται, με ταξική ενότητα και οργανωμένη πάλη.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τα ταξικά σωματεία να αντιπαλεύουν την κατάσταση διάλυσης στο κεντρικό Νοσοκομείο του Νομού στο Αργοστόλι, στο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι και σε όλες τις κρατικές δομές υγείας τοπικά, να στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, να δίνουν μάχη για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με πλήρη λειτουργία και μόνιμο προσωπικό που θα υπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες. Βρίσκει, ακόμη, την εργατική τάξη να θρηνεί για το εργοδοτικό έγκλημα στο ΧΥΤΑ και να απαιτεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών σε εταιρία διαχείρισης – Δήμο Κεφαλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ως επιβλέπουσας για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας). Να απαιτεί μέριμνα για τα παιδιά και την οικογένεια του συναδέλφου, που χάθηκε άδικα, με την αποκλειστική ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, καθώς και μέτρα για να μην επαναληφθεί το έγκλημα. Λέμε όχι στις εξορύξεις των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, σε μια περιοχή σεισμογενή με μεγάλα βάθη, που γίνεται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων αλλά και όχι στην πράσινη ενέργεια που γίνεται πάλι για τα κέρδη με εκμετάλλευση, περιβαλλοντική υποβάθμιση και ενεργειακή φτώχεια για το λαό μας. Αντιπαλεύουμε το ΝΑΤΟ και τα επικίνδυνα παιχνίδια στην περιοχή, που έχουν στο επίκεντρο την ενέργεια και τους δρόμους της. Όλα αυτά καθώς και η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή εργασία, για να μονιμοποιηθούν τώρα οι συμβασιούχοι συνάδελφοι στην παιδεία, στους ΟΤΑ και αλλού, για τη συνταξιοδότηση στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες και στο 80% του τελευταίου μισθού, για την κάλυψη των απωλειών από τις μακροχρόνιες μνημονιακές πολιτικές και μισθούς που να εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, για δημόσια δωρεάν παιδεία και πρόνοια, σημαίνουν σύγκρουση με την ΕΕ, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις δυνάμεις που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για την κερδοφορία και την ανάπτυξη. Σημαίνουν σύγκρουση με το μακρύ χέρι τους σε επίπεδο τοπικής διοίκησης είτε στους δήμους είτε στην Περιφέρεια.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων εργατών και υπαλλήλων δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανασυγκροτημένο ισχυρό κίνημα, με πόδια στους τόπους δουλειάς. Γι’ αυτό παίρνουμε καθαρή θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και λέμε όχι σε ένα συνέδριο με νόθους και εργοδοτικούς. Η ύπαρξη και η λειτουργία του ΠΑΜΕ, ως πόλος συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών, αποτελεί ιστορική κατάκτηση που πρέπει να ενισχυθεί για να δυναμώσει η ίδια η δύναμη και η αποτελεσματικότητα της εργατικής τάξης.

Ζήτω η 1η Μάη, μέρα αγώνα και ανυπακοής!

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Το σύνθημα, που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

Τετάρτη, 1η Μάη, 10 πμ, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!
Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Αργοστόλι 29/04/2019

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης
της ΑΔΕΔΥ

Ο ΠρόεδροςΗ Γραμματέας
Δημήτρης ΜαντζουράτοςΣοφία Μισαηλίδου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top