skip to Main Content
ΣΕΓΑΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2017΄΄

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τέρμα Ηλέκτρας – Τ.Κ. 26333 Πάτρα
Τηλ.: 2610. 320203 – Fax: 2610. 313138
Εmail: segaspatra@yahoo.gr
Με απόλυτη επιτυχία οργανωτικά και με πολύ καλές επιδόσεις παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, έγιναν και φέτος οι αγώνες Στίβου ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2017΄΄.
Τρίτη χρονιά μετά την αναβίωσή τους το 2015 και οι στόχοι αναβάθμισης άρχισαν να υλοποιούνται. Συγκεκριμένα :
1. Δικαιωματικά λοιπόν οι Αγώνες τη χρονιά αυτή χαρακτηρίστηκαν ως ΄΄Πανελλα-δικής συμμετοχής ΄΄, με το 60% και πλέον των όσων αγωνίσθηκαν να προέρχονται εκτός του Νομού Κεφαλληνίας.
2. Η συμμετοχή αριθμητικά και κύρια ποιοτικά έναντι των δύο προηγούμενων ετών ήταν συνολικά μεγαλύτερη και καλλίτερη ( 116 συμμετοχές το 2017 έναντι 88 συμ-μετοχών το 2016 ).
3. Οι επιδόσεις στα αγωνίσματα, αν και επηρεάστηκαν ΟΛΑ πάρα πολύ από τον ιδιαίτερα δυνατό και αντίθετο άνεμο, με κατεύθυνση μάλιστα που λειτουργούσε αρνητικά και σε αγωνίσματα που θεωρητικά δεν επηρεάζονται, χαρακτηρίζονται από ικανοποιητικές έως πολύ καλές. Βέβαια με φυσιολογικές καιρικές συνθήκες θα σημειώνονταν επιδόσεις αρκετά καλλίτερες, με κάποιες από αυτές να προκαλούν θετική αίσθηση Πανελλαδικά.
3. Οργανωτικά υπήρξε μεγάλη βελτίωση με
Α. Σωστή Οργάνωση και σωστό εξοπλισμό του αγωνιστικού χώρου.
Β. Απόλυτη χρονικά εφαρμογή του αγωνιστικού προγράμματος και σωστή λειτουργία της Αίθουσας κλήσεως.
Γ. Έγκαιρη πραγματοποίηση των απονομών επάθλων.
Δ. Σωστή συνεχή ενημέρωση των θεατών για τα δρώμενα ανά αγώνισμα και τα αποτελέσματά τους.
Ε. Άμεση ανακοίνωση ηλεκτρονικά και έντυπα των συνολικών Αποτελεσμάτων, κάτι που δύσκολα συναντάται και σε υψηλότερου επιπέδου Αγώνες.
4. Υποθήκη για το αθλητικό μέλλον του Στίβου στο Αργοστόλι αλλά και ταυτόχρονα ευχάριστη πινελιά των Αγώνων αποτέλεσε η επίδειξη του προγράμματος Kid’s Athletics της I.A.A.F. – Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για μικρά παιδιά.
5. Ιδιαίτερα θετικά λειτούργησε η ανταπόκριση που είχαν οι από το 2016 προτάσεις μας προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. του Δήμου Αργοστολίου, κ. Κωνσταντάκη Άγγελο για την ΄΄απελευθέρωση΄΄ του 6ου διαδρόμου από τις σταθερές κατασκευές που υπήρχαν εκεί και τον κάλυπταν και για την προμήθεια του ιδιαίτερα πολύτιμου Στρώματος για το Άλμα σε Ύψος, που αποτελεί στολίδι για το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ΄΄ Ανδρέας Βεργωτής΄΄. Αυτή η με υπευθυνότητα ανταπόκριση, μας κάνει σίγουρους ότι και οι νέες μας προτάσεις θα βρεθούν υλοποιημένες το 2018, με στόχο την παραπέρα αναβάθμιση της εγκατάστασης, προπονητικό όφελος για τη Νεολαία της Κεφαλονιάς και αγωνιστικό για τα ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ΄΄.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη διοργάνωση των ΑΓΏΝΩΝ Στίβου ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2017΄΄ και συγχαίρει ειλικρινά και θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, το Δήμο Κεφαλονιάς / Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. (ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ), το Ίδρυμα ΒΕΡΓΩΤΗ και το Σωματείο ΄΄Γ.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ΄΄ για ότι για μια ακόμη χρονιά πέτυχαν.
Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια στους ιδιώτες χορηγούς των Αγώνων, που με τη μικρή ή μεγάλη οικονομική συμβολή τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και παρακαλούμε το Σωματείο ΄΄Γ.Ε. Κεφαλληνίας΄΄ να τους τα μεταφέρει.
Τέλος συγχαίρει αλλά και ευχαριστεί θερμά τους Προπονητές Στίβου Νίκο και Βασίλη Μεταξά, που είναι η οργανωτική ψυχή των Αγώνων ( είμαστε σίγουροι ότι ξεκινούν από σήμερα την προετοιμασία για τα ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2018΄΄ ) και του Στίβου του Αργοστολίου συνολικά.

Τα παραπάνω αποτελούν πραγματικές διαπιστώσεις της Ένωσής μας και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη του υγιούς Αθλητισμού.
Και το 2018, με έγκαιρη συνεργασία, μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισ-σότερα και με νέες κοινές προσπάθειες να βοηθήσουμε στην καθιέρωση των ΄΄ΒΕΡΓΩΤΕΙΩΝ΄΄ ως Αγώνα πανελλήνιας εμβέλειας υψηλού επιπέδου.

Πάτρα 1 – 5 – 2017

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top