skip to Main Content
Greeting Card Eyhetiria Karta Therma Syllypitiria (Copy)

“Έφυγε” απρόσμενα η Μαρία Αντωνέλου – Οδυνηρή απώλεια..

Μια είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους όσους ξέραμε την Μαρία Αντωνέλου.. Αντιγράφουμε απο το facebook του κ. Κώστας Παπαζαφειράτος το αποχαιρετιστήριό του στην Μαρία , την συνάδελφο και την φίλη γιατί τα λόγια και τα συναισθήματά του πιστεύουμε ότι  εκφράζουν όλους τους συναδέλφους και τους φίλους της .
ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ

Οδυνηρή απώλεια

Όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν με την ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ έχουν να θυμούνται έναν θαυμάσιο άνθρωπο και στέλεχος της δημόσιας διοίκησης με πλήθος αρετών. Υπηρέτησε στη Νομαρχία Κεφαλληνίας στη στρατηγική θέση της Διευθύντριας Προγραμματισμού. Ήταν ικανή να βρίσκει λύσεις και να επινοεί ισορροπίες ώστε να μη δημιουργούνται παράπονα. Για την Μαρία δεν υπήρχε κόπωση ή ωράριο. Το έργο της ήταν γι’ αυτήν προτεραιότητα και σκοπός. Αλλά και η άψογη συμπεριφορά της σε συνδυασμό με το ανεπανάληπτο χιούμορ της χάριζαν σε όλους μας διάθεση συνεργασίας ακόμα και όταν υπήρχαν κάποιες διαφωνίες.

ΜΑΡΙΑ, όσο ζούμε οι συνάδελφοι και φίλοι θα σε θυμόμαστε με νοσταλγία και τρυφερότητα.

Κώστας Παπαζαφειράτος

Από προχθες η Μαρία δεν είναι πια μαζί μας…

Είχα την εξαιρετική τιμή και τύχη να έχω φίλη και συνεργάτιδα την Μαρία Αντωνέλου για αρκετά χρόνια.

Πρώτα κατά την περίοδο 1985-1989, στη Νομαρχία Κεφαλληνίας, στην οποία η Μαρία υπηρετούσε ως προϊσταμένη στη διεύθυνση προγραμματισμού. Αν και είχε προσληφθεί στην υπηρεσία  πολεοδομίας και περιβάλλοντος (λόγω σπουδών και ειδικότητας), τα προσόντα και η οργανωτική της ικανότητά ώθησαν όλους τους νομάρχες να την μετακινήσουν στο κρίσιμο πόστο του προγραμματισμού. Από εκεί η Μαρία βοήθησε την αναπτυξιακή προσπάθεια όλων των φορέων και όλων των  κοινοτήτων του νομού μας και γενικά την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω και δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς,  την καθοριστική και πρωταγωνιστική της συμβολή στην πραγματοποίηση των αναπτυξιακών συνεδρίων που οργάνωσε η Νομαρχία (από τα πρώτα στην Ελλάδα).

Και όλα αυτά, τα κατάφερε χάρις στην εργατικότητα, την συντονιστική της επάρκεια και την ικανότητα της να διαχειρίζεται  δύσκολες υποθέσεις και ζητήματα. Κυρίως όμως χάρις στο ταλέντο της να συνεργάζεται  τόσο με τις υπόλοιπες υπηρεσίες όσο και με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες. Πάντα με χαμόγελο και ληξουριώτικο χιούμορ!. Αλλά και πάντα δυναμική και αποφασιστική! Μπορούσε να βάλει σε τροχιά υλοποίησης κάθε στόχο του προγράμματος. Δεν ήταν ένας συμβατικός δημόσιος υπάλληλος. Δεν λογάριαζε ωράρια. Ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που όλοι θα θέλαμε να βλέπαμε παντού γύρω μας.

Αργότερα, την περίοδο 1996-1998 συνεργαστήκαμε πάλι με αφορμή τα Δάση και ύστερα στο διάστημα 1998-2001, ξαναβρεθήκαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ όπου είχε στο μεταξύ μετατεθεί.  Και εκεί η Μαρία έδωσε όλο τον εαυτό της για την προστασία του περιβάλλοντος  μέσα από τα έργα του επιχειρησιακού προγράμματος. Η αγάπη της μάλιστα για τη δουλειά της τη ώθησε να αποκτήσει  μεταπτυχιακό δίπλωμα στη χωροταξία, στο ΕΜΠ. Ταυτόχρονα όμως, και αυτό είναι το σημαντικότερο, βοηθούσε την Κεφαλονιά σε κάθε ευκαιρία.  Μη μπορώντας να αναφερθώ εδώ σε όλα,  υπενθυμίζω μόνο την καθοριστική της συμβολή για το έργο της διαμόρφωσης του Κουτάβου καθώς και την στράτευσή της στο πρόγραμμα προστασίας του Εθνικού Δρυμού Αίνου με τις συναντήσεις και διαβουλεύσεις και με το εμβληματικό έργο αποκατάστασης του κτιρίου του ορεινού περιπτέρου, για την κατασκευή του οποίου αγωνίστηκε με πάθος βοηθώντας την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να ξεπεράσει τα   προβλήματα.

Η Μαρία ήταν αφιερωμένη ολόψυχα στη δουλειά της και στο καθήκον της και εργαζόταν πέρα από το υπηρεσιακό ωράριο, για να κατευθύνει τις διοικητικές και χρηματοδοτικές διαδικασίες ώστε να προχωρήσουν όλα τα έργα και τα προγράμματα για την Κεφαλονιά που ήταν σε εξέλιξη στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Αυτό έκανε πάντα μέχρι την αποχώρησή της από το υπουργείο. Αλλά και μετά την επιτυχημένη εργασιακή της πορεία, βοηθούσε την γενέθλια πόλη της και τους κατοίκους της – κυρίως όσους είχαν ανάγκη.

Η Μαρία πρόσφερε πολλά στην Κεφαλονιά χωρίς ποτέ να προβάλλεται η ίδια. Υπήρξε πατριώτισσα με όλη τη σημασία της λέξης. Προσωπικά της οφείλω πολλά, για την στήριξη και την ειλικρινή συμπαράστασή της.  Όσοι δουλέψαμε μαζί της θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη..

Αντίο αγαπημένη μας φίλη και καλό ταξίδι ..

20-6-2020

Ηλίας Μπεριάτος

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top