skip to Main Content
%ce%b2%ce%b9%ce%b6%ce%b1 Copy

Έρχονται μεγαλύτερα κίνητρα…

Έρχονται μεγαλύτερα κίνητρα για τη χρήση πλαστικού χρήματος

Mεγαλύτερα κίνητρα προκειμένου να αυξηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα αναζητά το οικονομικό επιτελείο στον απόηχο της διαφαινόμενης απόρριψης από τους δανειστείς του ακατάσχετου  λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το «Έθνος» στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περιλαμβάνονται κίνητρα (κληρώσεις με έπαθλα) για τους φορολογουμένους που θα χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» όπως:

-Δωρεάν αγορές: Κάθε μέρα σε 50 τυχερούς πελάτες καταστημάτων που χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες θα δίνεται η δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τις αγορές τους. Οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση.

-Αυτοκίνητα: Οι αποδείξεις με «πλαστικό χρήμα» θα μετέχουν σε μηνιαίες κληρώσεις με έπαθλα 5 αυτοκίνητα, που θα δίνονται από το Δημόσιο από τα κατασχεθέντα που υπάρχουν στον ΟΔΔΥ.

-Ακίνητα: Αντίστοιχα, όσοι λαμβάνουν αποδείξεις για τις αγορές που πραγματοποιούν με κάρτες, θα μετέχουν αυτόματα σε μια ετήσια κλήρωση με έπαθλο ακίνητο που ανήκει στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει έκπτωση φόρου 1900 έως 2100 ευρώ για μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες εφόσον έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις αξίας ίσως με το 10% έως και το 30% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Εάν δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων με πλαστικό χρήμα, ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του δηλωθέντος ποσού αποδείξεων, που πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%.

 Σύμφωνα με το «Έθνος» το νομοσχέδιο  προβλέπει:

-Για εισόδημα ως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα θα είναι 10%

-Για εισόδημα από 10.001 ως 20.000 το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%

-Για εισόδημα από 20.001 ως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%

-Από 40.001 και πάνω το ποσοστό θα είναι 30%.

Από την υποχρέωση συναλλαγών με πλαστικό χρήμα θα εξαιρεθούν οι φορολογούμενοι άνω των 75 και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης, στο ν/σ θα προβλέπεται πως όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά POS συσκευή

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top