skip to Main Content
LIVE (Copy)

«Έγκλειστοι» για τρίτη νύχτα οι υποψήφιοι καναλάρχες LIVE απο την Γ.Γραμματεία

Τρίτη νύχτα θρίλερ με τους καναλάρχες – Σκιές 

Συμπληρώθηκαν 63 ώρες από την στιγμή που ξεκίνησε η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδει- Δεν έχει προηγούμενο η διαδικασία

Τρίτη νύχτα θρίλερ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όπου διεξάγεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Δείτε LIVE από την Γενική Γραμματεία

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 63 ώρες από το πρωί της Τρίτης όταν και ξεκίνησε η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν από λίγο, περίπου στις 11 το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκαν σκιές στον διάδρομο του πρώτου ορόφου της ΓΓΕΕ.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το www.protothema.gr φαίνεται ένας άνθρωπος να βαδίζει στο διάδρομο. Είναι μια προφανής ένδειξη κινητικότητας εν αναμονή των ανακοινώσεων…

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι αυτή την ώρα συντάσσεται το πρακτικό για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Έπειτα από δέκα ώρες ανελέητης μάχης μεταξύ των πέντε υποψηφίων που έχουν απομείνει, η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα τελειώσει.

“Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά” διαβεβαιώνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας τις φήμες και τα σενάρια που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ώρες και υποστηρίζουν πως έχουν εμφανιστεί επιπλοκές στην δημοπρασία και νέες ενστάσεις, κυρίως από τα επιχειρηματικά σχήματα που βλέπουν οτι χάνουν το παιχνίδι.

Απλώς οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, διέκοψαν για λίγο γύρω στις πέντε το απόγευμα για να γευματίσουν και επέστρεψαν στην διαδικασία.

Έπειτα από 62 ώρες συνεχούς αναμέτρησης των υποψηφίων, οι επίδοξοι καναλάρχες έχουν «νυχτώσει» για τρίτη μέρα, στο κτίριο-φρούριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, χωρίς πια να αποκλείεται να τους πιάσει και πάλι το ξημέρωμα.

Λόγω της κρισιμότητας του τελευταίου κύκλου της δημοπρασίας, πάντως κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πόσο θα διαρκέσει ακόμα.

Μέχρι τώρα, κάθε δημοπρασία διάρκεσε πάνω από δέκα ώρες, με τον πρώτο γύρο να ξεκινά το πρωί της Τρίτης και να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, έπειτα από μια μάχη οκτώ υποψηφίων και δεκαπέντε ωρών!

Επειδή ο τελευταίος γύρος θεωρείται ο κρισιμότερος όλων, ενδεχομένως η διάρκειά του να ξεπεράσει κι αυτή του πρώτου γύρου, αν και σε αυτόν μετέχουν τρεις λιγότεροι, που έχουν ήδη αναδειχθεί υπερθεματιστές.

Από την διάρκεια της διαδικασίας εξάλλου -καθώς δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια για την ταυτότητα των νικητών και τις τελικές προσφορές που υπέβαλλαν- προκύπτει το συμπέρασμα οτι το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας θα πρέπει να έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα με τους διεκδικητές της να φτάνουν στα όρια τους αρχικούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, οι πόρτες της ΓΓΕΕ θα ανοίξουν, αφού προηγουμένως συνταχθεί το πρακτικό ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν τα επιτελεία των τεσσάρων εταιρικών σχημάτων που επικράτησαν για να δοθεί στην συνέχεια στην δημοσιότητα.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει άμεσος έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων εταιρειών που επικράτησαν, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του τιμήματος που πρόσφεραν και στην συνέχεια θα αποδοθούν και επίσημα οι τηλεοπτικές άδειες, αφού προηγουμένως καταβληθεί το 30% της τελικής προσφοράς. Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.

 

Στις 2 το μεσημέρι έγινε η αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια στο κτήριο της ΓΓΕΕ. Δείτε το βίντεο:

 

Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1)

Βαγγέλης Μαρινάκης (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ)

Πάνος Κυριακόπουλος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ)

Δημήτρης Φουρλεμάδης (ALPHA)

Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ)

Κάρολος Αλκαλάι (STAR)

Ιβάν Σαββίδης (DIMERA)

Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
35 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top