Φόρεσαν τα γάντια, πήραν τις σακούλες στο χέρι και ξεκίνησαν να καθαρίζουν την γέφυρα Δεβοσέτου, αλλά και την περιοχή μέχρι το λιμεναρχείο, στο Αργοστόλι, από πάσης φύσεως σκουπίδια ανθρώπων και ζώων.
Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Κεφαλονιάς «Ντορίς» αλλά και τους μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου που συμμετείαν στην συγκεκριμένη εθελοντική δράση, το μεσημέρι της Κυριακής.
«Μπορούμε να αγαπάμε τα ζώα αλλά και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή», είπε η πρόεδρος του συλλόγου «Ντορίς», Μαρία Μαρίνα Μασάδο, ζητώντας από τους φιλόζωους και όσους φροντίζουν ζώα, αυτό να μην γίνεται εις βάρος των άλλων συμπολιτών μας. Θα πρέπει κάθε ένας από εμάς που φροντίζει κάποιο ζώο, όταν το βγάζει βόλτα, να είναι εφοδιασμένος με τις κατάλληλες σακούλες και να μαζεύει τα περιττώματά του.
Στο σύλλογο «Ντορίς» αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 250 μέλη, κάτι που τον κατατάσσει σε έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα των δράσεων που διοργανώνει αλλά και της δουλειάς που γίνεται στους χώρους του συλλόγου είναι ορατά και στην ίδια την πόλη.
Το Αργοστόλι έχει αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ενεργά προγράμματα φροντίδας των αδέσποτων. Τα περισσότερα από αυτά μεταφέρονται στους χώρους του συλλόγου, όπου εκεί τα φροντίζουν τα μέλη τους, μέχρι κάποιος πολίτης να ενδιαφερθεί για να το αποκτήσει και να το φροντίζει. Στους χώρους που βρίσκονται στην ΒΙΠΕ Αργοστολίου φιλοξενούνται περίπου 350 σκυλιά και 80 γάτες.
Ένα μεγάλο δίκτυο από εθελοντές προσφέρει πότε τροφές, πότε εξοπλισμό και πότε προσωπική εργασία προκειμένου τα ζώα να έχουν τις συνθήκες διαβίωσης που τους αξίζουν.
Ακόμη και τα ζώα που κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους του Αργοστολίου οι εθελοντές του «Ντορίς» φροντίζουν να είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και εφοδιασμένα με ειδικό τσιπ. Πρόκειται για ζώα που όπως μας εξήγησε η ιδρύτρια του συλλόγου, τα φροντίζουν οι κάτοικοι της πόλης.
Η συνεργασία Ντορίς και 2ου Λυκείου Αργοστολίου
«Είμαστε εδώ για να δείξουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι μας αγαπάμε τα ζώα αλλά μας ενδιαφέρει να κρατούμε και την πόλη μας καθαρή», είπε ο κ. Κοσμάτος.
