Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Γεωργιάδη

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Γεωργιάδη
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Γεωργιάδη, 15/11/2016, by , in ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΑΡΑ, ΠΕΝΘΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Γεωργιάδη

Το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργιάδη που απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 62 ετών νικημένος από τον καρκίνο είπαν στο κοιμητήριο του Περιστερίου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Στην κηδεία του Γιώργου Γεωργιάδη παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
Η Σοφία Βούλτεψη
Ο Ανδρέας Παχατουρίδης
Ο Πάνος Σόμπολος

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Επίσης, κάλυψε πολλές φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί σε Πακιστάν, Ανατολία, Κωνσταντινούπολη, Ινδία, Τσουνάμι στη Σρι Λάνκα. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το περιφερειακό κανάλι Ionian TV, και στο site ΗΜΕΡΑ Ζακύνθου, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, την πείρα και τις γνώσεις που απέκτησε τόσες δεκαετίες, σε έναν από τους δυσκολότερους δημοσιογραφικά, χώρους.

About Βούτος Σάκης