ο Αντιπεριφερειαρχης Παν. Δρακουλόγκωνας για υδρογονάνθρακες:

ο Αντιπεριφερειαρχης Παν. Δρακουλόγκωνας για υδρογονάνθρακες:
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ο Αντιπεριφερειαρχης Παν. Δρακουλόγκωνας για υδρογονάνθρακες:, 16/02/2017, by , in ΑΝΔΡΑΣ, ΑΡΧΙΚΗ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΜΠΑΡΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ , ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕΙΣΜΟΙ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΑΙΤ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 Η Περιφέρεια απέρριψε τις περιβαλλοντικές μελέτες αλλά η κυβέρνηση προχωρά.

Τη δική του φωνή πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης σ’ αυτούς που αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.
Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι πρωινές δηλώσεις του Άκη Τσελέντη για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η εξόρυξη πετρελαίου σε μια σεισμογενή περιοχή, ο Παναγής Δρακουλόγκωνας επανέλαβε ότι η διαδικασία προχωράει, τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο κι απ’ τη σημερινή, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει απορρίψει την Περιβαλλοντική Μελέτη.

Ο Άκης Τσελέντης, μάλιστα, επανέλαβε το απόγευμα τους ισχυρισμούς του, ότι εξόρυξη χωρίς λεπτομερή καταγραφή όλων των ρηγμάτων ισοδυναμεί με ρώσικη ρουλέτα, τόσο για την Κεφαλονιά, όσο και για το υπόλοιπο Ιόνιο. «Ακόμη και ένας σεισμός 3 Ρίχτερ, μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή», είπε.

Δείτε το αφιέρωμα που είχαμε κάνει στην περιβαλλοντική μελέτη και τις αντιδράσεις της τότε Περιφερειακής Αρχής.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

About Βούτος Σάκης