ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, 17/10/2016, by , in ΑΡΧΙΚΗ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΜΠΑΡΑ

dsc_0090

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ    Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ   Ε Ο Ρ Τ Η Σ  ΑΓΙΟΥ    ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς Λαού της Κεφαλληνίας ότι, θα εορτασθή μετά πάσης μεγαλοπρεπείας η  εορτή της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ  ΤΟY IΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ  του  Προστάτου  της Νήσου μας και Προστάτου  των  απανταχού  της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού κατά το κάτωθι  πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ   19 – 10 – 2016

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 9.00 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία Αγρυπνία.

 

ΠΕΜΠΤΗ  20 – 10 – 2016    

ΩΡΑ  7.15 π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον                                                            

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού  Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.               ———————————————————————————————-

                   ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ  

ΩΡΑ  5.00 μ.μ.  Λιτάνευσις  της  Ι.  Εικόνος  του   Αγίου  εις  την  πόλιν του Ληξουρίου,  από  τον Ιερόν  Ναόν  του Αγ. Γερασίμου Ληξουρίου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν  όπου  θα  ψαλλή  η  Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

                              ΑΠΟΔΟΣΙΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ       

ΤΕΤΑΡΤΗ  26 – 10 – 2016

ΩΡΑ 7.30  π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.  Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας καί τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης  Λάρνακος  της Κοιμήσεως ένθα ο Τάφος του Αγίου.    

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  

ΚΑΙ ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

About Βούτος Σάκης