Έρχονται τα σεισμολογικά μηχανήματα στο ΤΕΙ

Έρχονται τα σεισμολογικά μηχανήματα στο ΤΕΙ
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έρχονται τα σεισμολογικά μηχανήματα στο ΤΕΙ, 13/10/2016, by , in ΑΝΔΡΑΣ, ΑΡΧΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ IONIAN GALAXY, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΑΡΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΑΙΤ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

– Τι είπε ο Τσελέντης για το επικίνδυνο ραδόνιο, τους γρανίτες και τα υπόγεια.

Συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy έδωσε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου  Αθηνών Άκης Τσελέντης.

Αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στα σεισμολογικά μηχανήματα που εγκαθίστανται την Παρασκευή στο ΤΕΙ Αργοστολίου και θα ελέγχουν την σεισμική δραστηριότητα των ρηγμάτων γύρω από την Κεφαλονιά σε πραγματικό χρόνο.

Μίλησε επίσης και για το επικίνδυνο ραδιενεργό στοιχείο ραδόνιο το οποίο υπάρχει στα σπίτια μας, στο χώμα αλλά και σε δομικά υλικά, όπως ο γρανίτης. Έδωσε επίσης οδηγίες για το πώς να απομακρύνουμε τον νούμερο 2 παράγοντα που προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, μετά το τσιγάρο, από τους χώρους που ζούμε, ιδιαίτερα από τα υπόγεια ενώ μίλησε και για το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό σεισμολογικό κέντρο που σχεδιάζεται για την Παλική (για το τελευταίο θέμα δείτε εδώ)

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Άκη Τσελέντη στον Δημοσιογράφο Σάκη Βούτο

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

About Βούτος Σάκης