skip to Main Content
Zakynthos2 (Copy)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος ΤΩΡΑ !!!

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Τρεις νέες εστίες ξέσπασαν το βράδυ στις Μαριές

Τρεις νέες εστίες, κοντά στις Μαριες, ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής (27/8) στη Ζάκυνθο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα μάχη με τις φλόγες.

Οι νέες εστίες εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση ανατολικά του χωριού, το οποίο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται αυτή την ώρα,καθώς η φορά του ανέμου κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

zakynthos2

Επί τόπου επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου αναμένεται να φτάσουν στο νησί δυνάμεις από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, όπως επίσης και να πετάξουν τα εναέρια μέσα.

Στο νησί βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή περίπου 10 πυρκαγιές, η πιο μεγάλη από τις οποίες στις Μαριές. Η εν λόγω φωτιά ξεκίνησε χθες, Σάββατο, από το χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

zakynthos1

Από τις φλόγες κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό σπίτι, όπου διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μία ταβέρνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τον τελευταίο μήνα έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο περίπου 80 πυρκαγιές.

Άφαντοι οι δύο επίδοξοι εμπρηστές

Την ίδια ώρα, άκαρπες φαίνεται πως βαίνουν μέχρι αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες να συλληφθούν οι επίδοξοι εμπρηστές, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κοντά στο χωριό Μαριές, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι δύο εμπρηστές, που επέβαιναν σε μηχανάκι, επιχείρησαν να βάλουν φωτιά, ωστόσο όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

Φωτογραφίες: imerazante.gr

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top