skip to Main Content
PROGRAMMA EKDHLOSEON 2017   KEDHKE (07os2017) EXO[1]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κυριακή, 2 Ιουλίου ώρα: 6.30μμ Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους «Άννα Πολλάτου». Κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». Συνδιοργάνωση Α.Γ.Σ. ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ – Π.Ι.Ν.-Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Δευτέρα 3 Ιουλίου ώρα 8:00μμ , Ανοιχτό Θέατρο Γεράσιμος Σκλάβος (έναντι Ναυτικής Σχολής). Ετήσια καλοκαιρινή χορευτική παράσταση από την 2 φορές Πρωταθλήτρια σχολή Ελλάδας στο Σύγχρονο & Μοντέρνο χορό & Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια χορού ΄΄Art and Style’ Dance Studio΄΄, με τίτλο ‘ΑΣΕ ΜΕ…’ Θα παρουσιαστούν όλα τα τμήματα της σχολής σε όλα τα είδη χορού. Το θέμα της παράστασης είναι βασισμένο πάνω σε κοινωνικά μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από τον χορό. Ο τίτλος  αφορά κυρίως το δεύτερο μέρος της παράστασης που είναι το θεματικό μέρος του Σύγχρονου χορού.

ΛΗΞΟΥΡΙ, Πέμπτη 6 Ιουλίου, κεντρική πλατεία Ληξουρίου ώρα 10:00 μ.μ.. Summer Dance Week. Παράσταση χορού από μια καταξιωμένη ομάδα Διεθνών κι Ελλήνων Καλλιτεχνών και σχολές χορού από όλη την Ελλάδα. Με τη στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ.

ΠΟΡΟΣ Παρασκευή 7 Ιουλίου Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Πεντόγαλος» ώρα: 9.30μμ Θεατρική παράσταση «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ». Σύγχρονη διασκευή της Ωραίας Κοιμωμένης, που διατηρεί τον σκοτεινό πυρήνα των πρωτότυπων εκδοχών του παραμυθιού και το μετατρέπει σε ένα μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους.
Μια παράσταση τυλιγμένη με μουσική, τραγούδια και χιούμορ! Τιμές εισιτηρίων : Γενική Είσοδος: 10 ευρώ Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ

ΣΑΜΗ Παρασκευή 7 Ιουλίου, Χορευτική παράσταση των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Αιγιαλός» με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Ώρα έναρξης: 21.00
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 8 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» ώρα: 9.00πμ-8.00μμ. 16ο Επιστημονικό συμπόσιο του ΙΚΙ και του ΤΜΧΠΠΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα «Το δημογραφικό και μεταναστευτικό ζήτημα : Οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές πτυχές».
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 8 Ιουλίου στο νέο πεζόδρομο της Παναγή Βαλλιάνου ώρα:9.30μμ.Συναυλία «Συνήθεις Ύποπτοι», ένα νεανικό συγκρότημα της πόλης μας.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Ιουλίου Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης». BADMINTON. Πανελλήνιο & Ανοιχτό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών. Έναρξη αγώνων Σάββατο 9.00πμ

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 8 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.30μμ Θεατρική παράσταση «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ». Σύγχρονη διασκευή της Ωραίας Κοιμωμένης, που διατηρεί τον σκοτεινό πυρήνα των πρωτότυπων εκδοχών του παραμυθιού και το μετατρέπει σε ένα μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους.
Μια παράσταση τυλιγμένη με μουσική, τραγούδια και χιούμορ! Τιμές εισιτηρίων : Γενική Είσοδος: 10 ευρώ Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ

ΠΟΡΟΣ Σάββατο 8 Ιουλίου, Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Πεντόγαλος». ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας “Το Παλιόκαστρο” σας προσκαλεί σε μια βραδιά παραδοσιακών χορών. Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, τα χορευτικά τμήμα των πολιτιστικών συλλόγων Πόρου ” Ο Πρόνησος ”  και Σκάλας ” Πηνελόπη ” καθώς, επίσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας”. Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του χορευτή του συλλόγου Βαγγέλη Πετράτου, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 9 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ. Θεατρική παράσταση «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ». Σύγχρονη διασκευή της Ωραίας Κοιμωμένης, που διατηρεί τον σκοτεινό πυρήνα των πρωτότυπων εκδοχών του παραμυθιού και το μετατρέπει σε ένα μεγάλο πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Μια παράσταση τυλιγμένη με μουσική, τραγούδια και χιούμορ! Τιμές εισιτηρίων : Γενική Είσοδος: 10 ευρώ Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 9 Ιουλίου ώρα: 9.30μμ Κεφαλονίτες κανταδόροι ξεκινώντας από την πλατεία Καμπάνας, θα περιδιαβούν στο Λιθόστρωτο έως τα δικαστήρια, παραλία έως το Λιμεναρχείο, τραγουδώντας κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες.
Λειβαθώς, ΦΩΚΑΤΑ Κυριακή 9 Ιουλίου Ο Α.Ο. Φωκάτων με τον Σύλλογο Δρομέων Κεφ/νιας, την Π.Ε. Κεφαλληνίας και την ΚΕΔΗΚΕ διοργανώνουν τον 6Ο Αγώνα Δρόμου Φωκάτων απόσταση 5.200μ., παράλληλα, με αγώνα χειροπάλης και μικρότερες διαδρομές για παιδιά. Οι εγγραφές από τις 6.00μμ.καθώς και η εκκίνηση στις 7.30μμ θα γίνουν στην εκκλησία Αγ. Ιωάννη στα Φωκάτα.

Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ, Τρίτη 11 Ιουλίου ώρα:8.00μ.μ. Λιτανεία της Ιερής εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης». Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γ. Γεωργόπουλος. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική, ποτό και φαγητό.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 12 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Samios 17 «και με της θάλασσας την αύρα»
Εγκαίνια Έκθεσης Τετάρτη 12/7/2017 Ώρα 8.00μμ. Διάρκεια Έκθεσης έως 5 Αυγούστου.
Ώρες Λειτουργίας Τρίτη – & Κυριακή 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Τετάρτη 12 Ιουλίου στην πλατεία στις 9.15μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & ο Π.Σ. «Οι Φαρακλάδες» προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 13 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.15μμ
Θεατρική παράσταση «ΤΟ ΨΕΜΑ»
Πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών; Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.
Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας
Συντελεστές : Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης, Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή,
Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 13€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 13 Ιουλίου ώρα:9.00μμ Μουσικός Περίπατος με κεφαλονίτικες
καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, στον πεζόδρομο, την παραλία και
την παραλία, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Πέμπτη 13 Ιουλίου στον Λεμονόκηπο στις 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

Λειβαθώς, ΛΑΚΗΘΡΑ 14-15-16 Ιουλίου στο Άλσος της Λακήθρας (Καλιθέα), Τριήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ από το Κοινωνικό Εργαστήρι ΤΡΑΒΕΡΣΟ με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 14 Ιουλίου, Πλατεία Βαλλιάνου ώρα: 9.30μμ.
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ. Συναυλία από τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ.Γιώργου Τσιλιμπάρη. Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Τραγούδι από την Σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου, τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, τον Βαρύτονο Θεόδωρο Μπιράκο και τον Βαγγέλη Τσακνάκη. Την εκδήλωση προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 14 Ιουλίου στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις.
Ο Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει Ενωσιακό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας 10-12-16 ετών έως την Κυριακή 16-7-2017 με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Πληρ. 26710.22049.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 14 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.15μμ Θεατρική παράσταση «ΤΟ ΨΕΜΑ» Πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών; Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα !
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας
Συντελεστές : Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης, Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, Τιμές εισιτηρίων:17€ κανονικό,13€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Έρισος, ΑΝΤΥΠΑΤΑ Παρασκευή 14 Ιουλίου στην προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και ώρα: 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Π.Σ. Ερίσου «Ο ΦΑΡΟΣ» προσκαλούν τους μικρούς φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 15 Ιουλίου Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ. Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Μουσική & Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο».
με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Υακίνθη Λάγιου και τον Θέμη Ροδαμίτη.
Ένα πρόγραμμα με τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά και θεατρικά θέματα του Μίκη Θεοδωράκη που θα μας ταξιδέψει σε αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Επίσης, θα προβληθούν σε οθόνη σκηνές από τις αγαπημένες κινηματογραφικές αυτές ταινίες, και θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις σε μια προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν επί σκηνής, μέσα από το συνδυασμό μουσικής, λόγου και εικόνας. Με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Προπώληση 13€ Ταμείο 15€.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 15 Ιουλίου Πλατεία Βαλλιάνου ώρα: 8.30μμ. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ. Συναυλία με την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Δημήτρη Αμπατζή. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 15 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α’ Δημοτικού ώρα 9:00μμ. ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ. Συναυλία με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Γιώργου Τσιλιμπάρη. Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο. Τραγούδι από την Σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου, τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, τον Βαρύτονο Θεόδωρο Μπιράκο και τον Βαγγέλη Τσακνάκη. Την εκδήλωση προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Κυριακή 16 Ιουλίου ώρα: 9.30μμ. Περατζάδα της Φιλαρμονικής Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., από την οδό Ριζοσπαστών διαμέσου της πλατείας Βαλλιάνου, του Λιθοστρώτου και της πλατείας Καμπάνας στην παραλία έως την Σισσιώτισα.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 16 Ιουλίου. Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου ώρα 9:00μμ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ. Συναυλία από την Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Δημήτρη Αμπατζή και τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Χαράλαμπου Μακρή. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ Κυριακή 16 Ιουλίου, στην πλατεία στις 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ. Διλινάτων προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΟΜΑΛΑ, Κυριακή 16 Ιουλίου ώρα: 9.00μμ. Πανηγύρι Αγίου Ελευθερίου …στον Αίνο (κάτω από τα παλιά ραντάρ), με φαγητό, ποτό, κρασί και μουσική. Οργάνωση : Π.Σ. Βαλσαμάτων «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 18 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ Θεατρική παράσταση «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» του Ευριπίδη
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Πρωταγωνιστούν : Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα
και οι : Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κόκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.
Είσοδος: 20€ και 13€ το μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, φοιτητές και ΑΜΕΑ).

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 19 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ
«ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΤΥ» του Μάκη Δελαπόρτα.
Ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι, στα καλύτερά μας χρόνια!
Μια φαντασμαγορική μουσικό θεατρική παράσταση με υπέροχες εικόνες, νότες, μελωδίες, κείμενα, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, ξαναζωντανεύει το «Πρώτο μας Πάρτι» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των 60ς και 70ς, τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής! Κάποιοι το φώναζαν «Κορίτσι του Μάη», και κάποιοι άλλοι «Μπάμπολα»… Τι κι αν… «Είναι εννιά κι ακόμα περιμένει»; Εκείνος της λέει «Κορίτσι στάσου να σου πω». Γι’ αυτό τον φωνάζουνε… «Τζίνι»…
Τραγουδούν: Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι. Συμμετέχουν: Δημήτρης Κοργιαλάς, Εβελίνα Νικόλιζα.
Είσοδος: 15€ και 13€ η προπώληση και το μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, φοιτητές και ΑΜΕΑ)

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 20 Ιουλίου. Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ. Μεγάλη Καλοκαιρινή Συναυλία της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου. Είσοδος 5.00€

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 22 Ιουλίου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα. Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πολύμνιας
(Α. Πολάτου-Βαγγελάτου), «Και η ζωή επιμένει να συνεχίζεται».

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 22 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.30μμ παράσταση με το Μάγο Σανκάρα «Ως δια Μαγείας». Γενική Είσοδος: 8€

Ελειός Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Σάββατο 22 Ιουλίου, στο Λιμάνι του Πόρου από τις 8.00μμ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο ΠΡΟΝΗΣΟΣ» διοργανώνει την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ με κρασί, σαρδέλα, μουσική και πολύ χορό!

ΣΑΜΗ Σάββατο 22 Ιουλίου ώρα έναρξης 6.00, στην πλαζ της Σάμης.
Για πρώτη φορά στην παραλία του Καραβόμυλου Σάμης Αγώνες Πολυάθλου τύπου “survivor’, με οργανωμένο στίβο, μάχης, αγωνίσματα ταχύτητας, ισορροπίας, δύναμης, αντοχής, ευστοχίας για συμμετέχοντες από 15 ετών και πάνω.
Βραβεύεται ο 1ος Άνδρας  και η 1η Γυναίκα αγωνιζόμενη. Διοργάνωση Αιγιαλός Σάμης, Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς, Π.Ε. Κεφαλληνίας, Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 23 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 8.30μμ
O Πολιτιστικός Σύλλογος Επαρχίας Κρανιάς ¨Ο ΜΠΑΛΛΟΣ¨ στην καθιερωμένη
καλοκαιρινή χορευτική του εκδήλωση, παρουσιάζει και φέτος Ελληνικούς Παραδοσιακούς
χορούς, με 200 χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών.
«Παίζαμε & γελούσαμε &…ζούσαμε». Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα παιχνίδια
της παλιάς γειτονιάς & πλαισιώνεται με λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία, μουσικές,
τραγούδια και φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τον πλούτο της
πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Συνδιοργάνωση: Π.Ε. Κεφαλληνίας & Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 23 Ιουλίου Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου ώρα 9:00μμ. Παράσταση
από τα χορευτικά σχήματα του συλλόγου «Χωροπούλα». Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Λειβαθώς, ΦΩΚΑΤΑ Κυριακή 23 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Αη Γιάννη, στις 9:00μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & ο Α.Ο. Φωκάτων προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με Παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό.
Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΟΡΟΣ Κυριακή 23 Ιουλίου, Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Πεντόγαλος», ώρα: 9.30μμ Παράσταση με το Μάγο Σανκάρα «Ως δια Μαγείας». Γενική Είσοδος: 8€

Έρισος, ΦΙΣΚΑΡΔΟ Κυριακή 23 Ιουλίου ώρα: 8.00μμ Μουσικός περίπατος στο όμορφο
λιμάνι με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά
της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Έρισος, ΑΣΣΟΣ Κυριακή 23 Ιουλίου ώρα: 10.00μμ. Μουσικός περίπατος στο γραφικό λιμανάκι με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 24 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.30μμ παράσταση με το Μάγο Σανκάρα, «Ως δια Μαγείας». Γενική Είσοδος: 8€

Ελειός-Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ Δευτέρα 24 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία ώρα: 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Π.Σ. «Πηνελόπη» προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 25 Ιουλίου ώρα: 9.30μμ πλατεία Βαλλιάνου. Συναυλία με την Φιλαρμονική Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Βασίλη Περλικίδη.

Λειβαθώς ΛΟΥΡΔΑΤΑ, Τρίτη 25 Ιουλίου. Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής στον προαύλιο χώρο του μεταβυζαντινού Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στα Λουρδάτα με μουσική, φαγητό και κρασί. Θα χορέψει και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού συλλόγου Πλάτανος Λουρδάτων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 26 Ιουλίου ώρα: 9.30μμ στο νέο πεζόδρομο της Παναγή Βαλλιάνου. Μουσική βραδιά με την Μαντολινάτα Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Διονύση Παγουλάτου.

Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Τετάρτη 26 Ιουλίου ώρα: 9.00μμ Περατζάδα στους παραλιακούς δρόμους της Αγίας Ευφημίας από τη Φιλαρμονική Σάμης της Κ.ΕΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης».
ΣΑΜΗ ώρα: 10.00μμ Περατζάδα στους παραλιακούς δρόμους της Σάμης από τη Φιλαρμονική Σάμης της Κ.ΕΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 27 Ιουλίου Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα:9.00μμ
Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει τη μεγάλη επιτυχία, «ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ. Ένα μυστήριο με Νόημα…!». σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και πρωτότυπη μουσική Κωστή Μαραβέγια!
Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ στην Είσοδο 12€ κανονικό, 10€ παιδικό, 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ άνω των 65).

Έρισος, ΑΣΣΟΣ Πέμπτη 27 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο της Παναγίας της Πλακούλας, στο Κάστρο ώρα :9.30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΣΣΟΣ» διοργανώνουν μουσική βραδιά “Μελωδικό ταξίδι, στον έναστρο ουρανό
της Άσσου” με την Σοπράνο και Μαέστρο Χριστίνα Ρόκκου.
Ερμηνεύει Λαυράγκα, Αποστολάτο, Μαρκάτο, αλλά και Σακελαρίδη, Αττίκ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη καθώς και πολλούς ακόμα μεγάλους δημιουργούς. Στο πιάνο συνοδεύει ο διακεκριμένος πιανίστας και καθηγητής μουσικής Πέτρος Μπεράτης.

Θηνιά ΖΟΛΑ Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 9.00μμ στην πλατεία, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.& η Τ.Κ. Ζόλων προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

Ελειός-Πρόννοι ΣΚΑΛΑ, Πέμπτη 27 Ιουλίου ώρα: 8.30μμ Μουσικός περίπατος
με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ελειός-Πρόννοι ΠΟΡΟΣ, Πέμπτη 27 Ιουλίου στη πλατεία, ώρα: 9.00μμ Παιδικό Χορευτικό του «Π.Σ. Πρόνησος», ώρα: 10.00μμ. Μουσικός περίπατος με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Παρασκευή 28 Ιουλίου Πλατεία Βαλλιάνου στις 9.00μμ
Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Άγγελου Μουρελάτου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 28 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ώρα:9.30μμ
Συναυλία με το συγκρότημα MELISSES & τον Δήμο Αναστασιάδη.
Διοργάνωση PALMOS983 με τη υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Προπώληση : Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» & Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου. Προπώληση 10€, στο Ταμείο 12€.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 28 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου ώρα:9.00μμ
Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει τη μεγάλη επιτυχία, «ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ. Ένα μυστήριο με Νόημα…!». σε κείμενο και σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και πρωτότυπη μουσική Κωστή Μαραβέγια!
Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών παροτρύνουν τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€ στην Είσοδο 12€ κανονικό, 10€ παιδικό, 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ άνω των 65)

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 28 Ιουλίου στην παραλία Ληξουρίου στις 10.00μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το “Grupo Buenaventura” σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς (salsa, chachacha, bolero, bachata, cumbia, son cubano) & ισπανόφωνα μουσικά κομμάτια, καθώς επίσης και ελληνικά κομμάτια σε λάτιν ρυθμούς, ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό – διασκευές συνθέσεων των Μ. Χιώτη, Γ. Μουζάκη, Τ. Μωράκη, Γ,Λαβράνου κα.

Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ Παρασκευή 28 Ιουλίου Στον προαύλιο χώρο της Υ.Θ. Λάμιας στις 9.00μμ. Ο Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Διλινάτων, η Π.Ε Κεφαλληνίας διοργανώνουν & σας προσκαλούν στην 2η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΡΕΛΙΣΙΟΥ
ΤΥΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ με ζωντανή μουσική φαγητό, ποτό & δωρεάν φέτα.

Ελειός-Πρόννοι ΠΟΡΟΣ Παρασκευή 28 Ιουλίου ώρα:8.00μμ Εφηβικό Χορευτικό του «Π.Σ. Πρόνησος», ώρα:9.00μμ Περατζάδα στην πλατεία του Πόρου, με την Φιλαρμονική Ελειού Πρόνων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., σε διεύθυνση του Κώστα Φραντζή.

ΣΑΜΗ Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης στις 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & ο Π.Σ. Σάμης «Αιγιαλός», προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 29 Ιουλίου,  Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ. ώρα: 9.15μμ «Στον καιρό του Μάνου». Ο Δαυίδ Ναχμίας, ο Μπάμπης Βελισάριος και η Μαριάννα Ζάχου σε μία Συναυλία, με τα διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, που διοργανώνει το Σωματείο ΛΥΣΙΠΠΗ και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Είσοδος 10€. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου.
ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 29 Ιουλίου Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου,
Ετήσια Συναυλία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Είσοδος 5€.
Ομαλά, ΦΡΑΓΚΑΤΑ Σάββατο 29 Ιουλίου ώρα: 8.30μμ Το Κεφαλλονίτικο Γλέντι, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1996 με σκοπό την ανάδειξη της Τοπικής Γαστρονομίας. Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή ορχήστρα πλαισιώνουν την ωραία βραδιά.
Οργάνωση: Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ¨.

Λειβαθώς, ΛΑΚΗΘΡΑ Σάββατο 29 Ιουλίου, στο θεατράκι της Λακήθρας και ώρα 8:30μμ
ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο»
σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Λακήθρας και υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Ιστορία και πολιτισμός της Λακήθρας στο πέρασμα του χρόνου”. Στα πλαίσια τη εκδήλωσης θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και θα απονεμηθεί στην Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας τιμητική πλακέτα για την προσφορά της Γαλλίας στους κατοίκους του χωριού την περίοδο των σεισμών του 1953.

Λειβαθώς, ΣΠΑΡΤΙΑ Σάββατο 29 Ιουλίου, στο προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Σπαρτιών και ώρα 9:00 μ.μ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σπαρτιών «Το Σπάρτο» διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό, χορό και λαχειοφόρο αγορά. Την εκδήλωση θα πλαισιώνει η Fire Breather Korina. Είσοδος ελεύθερη.
Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Σάββατο 29 Ιουλίου στον Μώλο στις 9.30μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το “Grupo Buenaventura” σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς (salsa, chachacha, bolero, bachata, cumbia, son cubano) & ισπανόφωνα μουσικά κομμάτια, καθώς επίσης και ελληνικά κομμάτια σε λάτιν ρυθμούς, ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό – διασκευές συνθέσεων των Μ. Χιώτη, Γ. Μουζάκη, Τ. Μωράκη, Γ,Λαβράνου κα.

Ελειός-Πρόννοι ΠΟΡΟΣ Σάββατο 29 Ιουλίου στην πλατεία του Πόρου, ώρα: 9.30μμ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει τους Rewind the Band: Μια “νέα” εικοσαετής  τοπική μπάντα με καλοκαιρινή διάθεση, για ελληνική rock, pop rock και rock ‘n’ roll μουσική. Μάκης Κουλουμπής: φωνή, κιθάρα Λευτέρης Μαρκαντωνάτος: κιθάρα, φωνή, Γιάννης Αδαμόπουλος: πιάνο, πλήκτρα, Κώστας Αθανασάτος: κρουστά, Γιώργος Λιάπης: μπάσο

ΣΑΜΗ Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Ιουλίου, Ναυταθλητισμός, αθλητισμός και διασκέδαση στη Σάμη. Ένα διήμερο αφιερωμένο στη ναυταθλητική παράδοση της Σάμης που θα κλείσει με ένα beach party στην πλαζ. Συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Αιγιαλός» και του Ναυταθλητικού Ομίλου Σάμης.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 30 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.15μμ
Η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…», ταξιδεύει στην Κεφαλονιά!
Ένα φιλικό και οικογενειακό δείπνο εξελίσσεται σε πεδίο μάχης όπου ο καθένας βγάζει
τα απωθημένα του. Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή, Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης,
Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.
Τιμές εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 14€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ),12€ παιδικό.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 30 Ιουλίου στην πλατεία Καμπάνας στις 9.30μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το “Grupo Buenaventura” σε λατινοαμερικάνικους ρυθμούς (salsa, chachacha, bolero, bachata, cumbia, son cubano) & ισπανόφωνα μουσικά κομμάτια, καθώς επίσης και ελληνικά κομμάτια σε λάτιν ρυθμούς, ιδιαίτερα αγαπητά στο ευρύ κοινό – διασκευές συνθέσεων των Μ. Χιώτη, Γ. Μουζάκη, Τ. Μωράκη, Γ,Λαβράνου κα.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 30 Ιουλίου, στα Χαυδάτα ,ώρα 9.00 μ.μ., στο κτήμα Μπασιά, σας προσκαλούμε να ακούσουμε τον καθηγητή κ. Γιάννη Μεταξά, με θέμα : Όταν ο Κ. Π. Καβάφης “συνάντησε” τον Πωλ Γκογκεν- Είσοδος 5€. Τα παιδιά δωρεάν.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς του συλλόγου. “Οι φίλοι της Φιλαρμονικής Ληξουρίου”.
 
ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 30 Ιουλίου 7ος Λασκαράτειος Αγώνας Δρόμου Αφετηρία στην πλατεία Ληξουρίου 19.45. Εγγραφές από τις 18.45. Στις 19.15μμ θα γίνουν οι Αγώνες των Μικρών 100μ-200μ-300μ. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, Οργανωτική Επιτροπή του Λασκαράτειου αγώνα δρόμου και ο Σύλλογος Δρομέων. Πληροφορίες στο τηλ. 26710.25600.

Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Κυριακή 30 Ιουλίου στο Πολιτιστικό κέντρο Παναϊτ Ιστράτι στις 9.00μμ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Φαρακλάδες» διοργανώνουν γλέντι
με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό, σ’ ένα γλέντι όπως παλιά.

Ελειός-Πρόννοι, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ Κυριακή 30 Ιουλίου, ώρα: 9.00μμ Η ΚΕΔΗΚΕ και ο
Π.Σ. Ελειού «Ιωάννης Φωκάς», σας καλούν στην Πλατεία Ιωάννη Φωκά στο Βαλεριάνο σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά. Η βραδιά περιλαμβάνει παρουσίαση των Χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, μουσική χορό και τρατάρισμα.

Ελειός-Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ Κυριακή 30 Ιουλίου, στο προαύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου Σκάλας και ώρα 21:30 μ.μ., ο Σύλλογος Γυναικών Σκάλας «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» διοργανώνει Συναυλία με την «Παιδική Μαντολινάτα Κεφαλονιάς» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου.

Λειβαθώς, ΚΑΡΑΒΑΔΟΣ Κυριακή 30 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ στις 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ. Καραβάδου προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

ΣΑΜΗ Κυριακή 30 Ιουλίου ώρα: 8.00μμ Μουσικός περίπατος με κεφαλονίτικες καντάδες
& αριέττες στην παραλία της Σάμης, από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Πύλαρος, ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Κυριακή 30 Ιουλίου ώρα: 10.00μμ. Μουσικός περίπατος στο γραφικό λιμάνι με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 31 Ιουλίου, Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου, «Ανδρέας Βεργωτής»
ώρα: 9.30μμ, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
“Όλα είναι για μας”. Ο Βασίλης όσων τον ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται στη
Κεφαλλονιά στήνοντας μια συναυλία γεμάτη ρυθμό και συγκίνηση. Ακούραστος, ρομαντικός, αιώνιος έφηβος, ο Βασίλης, ετοιμάζει ένα μουσικό ταξίδι, με τραγούδια για τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία, όσα αγαπάμε και όσα φοβόμαστε, όσα μας προβληματίζουν και όσα ελπίζουμε. Τιμή προπώλησης 12 ευρώ
`- Τιμή στη πόρτα 15 ευρώ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 31 Ιουλίου στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις. Ο Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει Πανελλήνιο τουρνουά Βετεράνων βαθμολογούμενο σε συνεργασία με τον ΣΒΑΕ και τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., έως την Κυριακή 6-8-2017. Πληρ. 26710.22049
ΛΗΞΟΥΡΙ Δευτέρα 31 Ιουλίου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.00μμ
το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει την Παιδική θεατρική παράσταση
«ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ». Μέσα από την ένωση μερικών από τους γνωστότερους μύθους του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου ,όπου αναλαμβάνουν “δράση” το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού , το κοράκι και άλλα ζώα , που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά.
Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 7€ στην Είσοδο 9€.

ΛΗΞΟΥΡΙ Δευτέρα 31 Ιουλίου ώρα 8:30μμ «ΛΑΣΚΑΡΑΤΕΙΑ ΔΡΩΜΜΕΝΑ». Στο σπίτι του Λασκαράτου στα Ριτσάτα. Αφιέρωμα στην ποιητή Μικελάκη Άβλιχο. Παρουσίαση Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός.

3Ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “SeaNema Festival”. 
31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
Το SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά αυτό το καλοκαίρι, με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, σε συνεργασία με την ΠΕΔΙΝ και την Α/Περιφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης,  και σας προσκαλεί στην πιο ονειρική γιορτή του θερινού σινεμά. Για 4 μέρες, από τις 31 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 2017, ειδυλλιακές παραλίες, όπως ο Πλατύς Γιαλός, τα Λέπεδα και η Αννούλα στον Καραβόμυλο, καθώς και άλλα παραθαλάσσια σημεία του νησιού μετατρέπονται σε μαγευτικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν διαχρονικά αριστουργήματα καθώς και νέα διαμάντια του ανεξάρτητου κινηματογράφου, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δευτέρα 31 Ιουλίου Πλατύς Γιαλός & Λέπεδα, ώρα 9μ.μ.
Συγχρόνως σε Αργοστόλι και Ληξούρι, οι πανέμορφες παραλίες μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά κάτω απ’τα αστέρια, για να φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είσοδος Ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.seanemafestival.com

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 1 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση « ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ».
Μέσα από την ένωση μερικών από τους γνωστότερους μύθους του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου ,όπου αναλαμβάνουν “δράση” το λιοντάρι, το ποντίκι, ο ψεύτης βοσκός, ο λαγός, η χελώνα, η αλεπού , το κοράκι και άλλα ζώα , που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά.
Θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 7€ στην Είσοδο 9€

3Ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “SeaNema Festival” 
Τρίτη 1 Αυγούστου Πλατύς Γιαλός & Μαρίνα Αργοστολίου, ώρα 9μ.μ.
Συγχρόνως ο Πλατύς Γιαλός και η Μαρίνα Αργοστολίου (Δράπανο) μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια, για να φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είσοδος Ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.seanemafestival.com 

ΛΗΞΟΥΡΙ Τρίτη 1 Αυγούστου ώρα 9:00μμ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού η Θεατρική
Ομάδα Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει την παράσταση “Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ”
του Μολιέρου. Σκηνοθεσία Αναστασία Θωμά.
Συμμετέχει παίζοντας ζωντανά η ορχήστρα του ΤΕΙ ΤΗΜΟ Ληξουρίου. Είσοδος 5 ευρώ.

Ληξούρι, ΡΙΦΙ Τρίτη 1 Αυγούστου ώρα 9:00μμ στην πλατεία Ριφίου, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

3Ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “SeaNema Festival” 
Τετάρτη 2 Αυγούστου Πλατύς Γιαλός & Κτήμα Χαριτάτου στο Ληξούρι, ώρα 9μ.μ.
Συγχρόνως ο Πλατύς Γιαλός και το Κτήμα Χαριτάτου (Ληξούρι) μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια, για να φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είσοδος Ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: www.seanemafestival.com 

ΛΗΞΟΥΡΙ Τετάρτη 2 Αυγούστου, στο λιμάνι Ληξουρίου στο χώρο έξω από το Ενυδρείο και ώρα 9:00, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλιέων και ερασιτέχνες ψαράδες της πόλης, διοργανώνουν τη «Γιορτή του Ψαρά».
Χορευτικά από το σύλλογο “Χωροπούλα” ψαρομεζέδες κρασί και οι κανταδόροι μας θα μας κρατήσουν συντροφιά σε μια γιορτή για τους ανθρώπους του μόχθου και της θάλασσας. 

ΟΜΑΛΑ Τετάρτη 2 Αυγούστου Παραδοσιακός Αγώνας Δρόμου ΚΟΥΛΟΥΡΑ 2017. Το πατροπαράδοτο αθλητικό έθιμο της περιοχής Ομαλών. Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στην Κοινότητα Ομαλών (26710 86221) & στην Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.(26710.25600).
Εγγραφές στις 5.30μμ στη γραμματεία των αγώνων στον Πλάτανο του δρόμου της Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου. Ώρα εκκίνησης: 6.00μ.μ. Οργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σε συνεργασία με την Τ.Κ. Ομαλών.
• Μετά το τέλος του αγώνα η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Αλέξανδρος Μελισσηνός θα μας παρουσιάσουν παράσταση θεάτρου σκιών για τους μικρούς & μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη στα Σαράντα Πηγάδια. Είσοδος Ελεύθερη.

ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 3 Αυγούστου  ώρα 8.30μμ στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης «ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2017» Αφιέρωμα στη Γυναίκα της Παλικής. Ομιλίες, Θεατρικό Δρώμενο Διδασκαλία Σοφία Δελαπόρτα-Γυναικεία χορωδία Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου.
Παράλληλα θα λειτουργούν Έκθεση Βιβλίου και Έκθεση Εικαστικής και Χειροτεχνικής Δημιουργίας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 3 Αυγούστου  ώρα: 9.00μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & οι καταστηματάρχες της οδού Ριζοσπαστών (Φοινικόδρομος) παρουσιάζουν δυο Κεφαλλονίτικες νεανικές μπάντες.
Διονύσης Καλαφάτης- Blues & Rock
Διονύσης Καλαφάτης : Φωνή, ηλ Κιθάρα, Ανδρέας Λιναρδάτος : ηλ. Κιθάρα
Λευτέρης Μαρκαντωνάτος : ηλ. Μπάσο, Κωνσταντίνος Αθανασάτος : Τύμπανα

REWIND the band-Ελληνικό Rock & Pop
Γεράσιμος Κουλουμπής : Φωνή, Λευτέρης Μαρκαντωνάτος : ηλ Κιθάρα, Φωνή
Γιάννης Αδαμόπουλος : Πλήκτρα, Κωνσταντίνος Αθανασάτος : Τύμπανα
Γιώργος Λιάπης : ηλ. Μπάσο

3Ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “SeaNema Festival” 
Πέμπτη 3 Αυγούστου Πλατύς Γιαλός & Παραλία Αννούλας στον Καραβόμυλο, ώρα 9μ.μ.
Συγχρόνως ο Πλατύς Γιαλός και η Παραλία Αννούλας (Καραβόμυλος Σάμης) μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια, για να φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Είσοδος Ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.seanemafestival.com  

Ελειός –Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ Πέμπτη 3 Αυγούστου  ώρα:8.30μμ
Περατζάδα στον πεζόδρομο και στην πλατεία, με τη Φιλαρμονική Ελειού Πρόννων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό τη δ/νση του αρχιμουσικού Κώστα Φραντζή.

Ομαλά, ΦΡΑΓΚΑΤΑ Πέμπτη 3 Αυγούστου, κεντρική πλατεία Φραγκάτων στις 8.00μμ Παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική «Ο Καριμπού και η Μάγισσα».
Ένα αγόρι που γεννιέται μόνο του θα τα βάλει με τη μάγισσα του χωριού έχοντας στο νου μια μεγάλη αλήθεια “Κανείς δεν είναι τυχαία κακός”. Στο τέλος της παράστασης οι θεατές συμμετέχουν σ’ ενα μουσικοκινητικό δρώμενο χορεύοντας αφρικάνικο χορό. Αφήγηση Βιργινία Κοκκίνου, Μουσική Εμμανουήλ Παλιάκης.
Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος».

Πύλαρος, ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ Πέμπτη 3 Αυγούστου στον Μώλο και ώρα 21:30 μ.μ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει συναυλία με την «Παιδική Μαντολινάτα Κεφαλονιάς» υπό
τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ. Ανοιχτό Θέατρο Γεράσιμος Σκλάβος (έναντι Ναυτικής Σχολής). Μεγάλη Καλοκαιρινή Εκδήλωση που διοργανώνει η Χορωδία & Μαντολινάτα Αργοστολίου, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνικών σχημάτων από την Κεφαλονιά. Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νησιού μας.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα 9.00μμ στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς: “Φύση και Γεύσεις”. Μια μοναδική εμπειρία γεύσεων μέσα στη φύση.
Πληροφορίες στο Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου, Π. Βαλλιάνου 1 τηλ. 26710 26595.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου ώρα 8.30μμ στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης «ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΑ 2017» Αφιέρωμα στη Γυναίκα της Παλικής. Ομιλίες, Τραγούδι: Ακορντεόν Αλέξανδρος Λυκούρας, Τραγούδι Ηρώ Καλλιγά, Χορευτικό
από τον Π.Σ. Χωροπούλα, διδασκαλία Ελένη Αραβαντινού.
Παράλληλα θα λειτουργούν Έκθεση Βιβλίου και Έκθεση Εικαστικής και Χειροτεχνικής Δημιουργίας.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα : 8.00μμ στον Αύλειο χώρο του παλαιού Α΄ Δημοτικού σχολείου κτίριο Θουκυδίδη Βαλεντή. Εκδήλωση του Πολιτιστικού Σωματείου «Ο Πάλιος» με τον γλύπτη Ηλία Κάσση.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα :8:45 στον Αύλειο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου…1867 – 2017…150 χρόνια από την μεγάλη καταστροφή της Παλικής. Εκδήλωση σε συνεργασία του ΙΚΙ, της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και του Πολιτιστικού Σωματείου “Ο Πάλιος”.
Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ 4 Αυγούστου έναρξη του «Saristra Festival» ώρα 7μ.μ. στο πρόγραμμα της 4ης Αυγούστου θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους :
Ο Κωνσταντίνος Βήτα, οι drog a tek, μία οπτικοακουστική κολεκτίβα, ο Theodore, συνθέτης, performer και πολυοργανίστας, οι Dury Dava, DJ Set : Ο Chevy και DJ Set : Ο Mr Z. Με τη στήριξη της Π.Ε. Κεφ/νίας & της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

4 – 6 Αυγούστου 2017, 18η Ετήσια Εκδήλωση-Συνάντηση Αποδήμων Κεφαλλήνων
Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, Τ.Ε.Ι. Ι.Ν. Παράρτημα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: Νέο Αμφιθέατρο, 19:15μ.μ. Τελετή εγκαίνιών Αμφιθεάτρου προς τιμήν του ιδρυτή του Γεράσιμου Δ. Αρσένη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 5 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα 9:30 μ.μ.
«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη.
«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σκηνοθ: Σταμάτης Φασουλής, Διασκ: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας
Χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Ρένος Ρώτας, Γρηγόρης Σταμούλης.
Τιμές εισιτηρίων: 23€ κανονικό, 17€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά & ΑΜΕΑ)
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», ώρα 10:00π.μ. Αφιέρωμα στον μεγάλο Θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά.
19:30μ.μ. Εντός του χώρου του Λιμεναρχείου Αργοστολίου, Αποκαλυπτήρια Μνημείου Ιωάννη Φωκά. Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Συμμετέχουν : Π.Σ Φωκάτα & το Χορευτικό της Αδελφότητας Κεφαλλήνων Πειραιά.

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 5 Αυγούστου Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου ώρα 8:30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» διοργανώνουν Φιλανθρωπική εκδήλωση με καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου Κεφαλονίτη μαέστρου κ. Παναγή Μπαρμπάτη, και λυρικούς καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή και των ωφελούμενων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Αθηνά Αντύπα». Είσοδος 8€ προαιρετικά.

Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ Σάββατο 5 Αυγούστου στο Προαύλιο του σχολείου
στις 9.00μμ η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ & ο Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά», προσκαλεί τους μικρούς της φίλους να διασκεδάσουν με Παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ, Σάββατο 5 Αυγούστου «Saristra Festival» ώρα 7.00μ.μ. στο πρόγραμμα της ημέρας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους οι: Οι Nightstalker, οι A Victim of Society, οι Prins Obi & The Dream Warriors, οι νεοσύστατοι Bedouin, ο Vagina Lips και DJ Set : Ο Blue Lagoon. Με τη στήριξη της Π.Ε. Κεφ/νίας & της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Πύλαρος, ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΑ. Σάββατο 5 Αυγούστου, Μουσείο Ελιάς, 8.00μμ 
Ο Καριμπού και η Μάγισσα, παράσταση αφήγησης με ζωντανή μουσική.
Ένα αγόρι που γεννιέται μόνο του θα τα βάλει με τη μάγισσα του χωριού έχοντας στο νου μια μεγάλη αλήθεια “Κανείς δεν είναι τυχαία κακός”. Στο τέλος της παράστασης οι θεατές συμμετέχουν σ’ ενα μουσικοκινητικό δρώμενο χορεύοντας αφρικάνικο χορό. Αφήγηση Κοκκίνου Βιργινία Μουσική: Εμμανουηλ Παλιάκης
Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος».

Έρισος, ΚΟΝΙΔΑΡΑΤΑ Σάββατο 5 Αυγούστου, Ετήσιος καλοκαιρινός χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αστερίς» στο κέντρο Παλιξιάνι.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 6 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ ο θίασος Μαγικές Σβούρες παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Λιούις Κάρολ, Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης. Χαρακτηρίστηκε ως « Η παιδική παράσταση της χρονιάς».
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν την Αλίκη στο πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο της ενηλικίωσης. Με αυθεντική αφέλεια ζώα και αντικείμενα μιλούν, όλα μικραίνουν και μεγαλώνουν.
Παίζουν : Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου
Γενική είσοδος : 10 ευρώ, άνεργοι με επίδειξη κάρτας 6 ευρώ.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 6 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου ώρα 9:30 μμ «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» του Νίκου Καζαντζάκη.
«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Σκηνοθ: Σταμάτης Φασουλής, Διασκ: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας
Χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου.
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Ρένος Ρώτας, Γρηγόρης Σταμούλης.
Τιμές εισιτηρίων: 23€ κανονικό, 17€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά & ΑΜΕΑ).

Σάμη, ΠΑΛΙΑ ΒΛΑΧΑΤΑ, Κυριακή 6 Αυγούστου «Saristra Festival» ώρα 7.00μ.μ. στο πρόγραμμα της ημέρας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους οι : Ο Βρετανός Pye Corner Audio, ο Larry Gus, οι Acid Baby Jesus, οι The Bonnie Nettles, οι Hand & Leg και DJ Set : Ο Nolo Areola. Με τη στήριξη της Π.Ε. Κεφ/νίας & της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ελειός–Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ, Κυριακή 6 Αυγούστου Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόρου «Ο Πρόνησος» διοργανώνει το πανηγύρι του χωριού προς τιμήν της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πλατεία του Πόρου από τις 9.00μμ.

Ελειός-Πρόννοι, ΒΑΛΕΡΙΑΝΟ Κυριακή 6 Αυγούστου, Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.& ο Σύλλογος Απανταχού Βαλεριαναίων «Το Κορώνι» διοργανώνουν τα ΦΩΚΕΙΑ 2017. Αγώνας Δρόμου 8.200μ,¨Ο Γύρος του Ελειού¨, ώρα εκκίνησης: 6.30μ.μ. Αφετηρία & Τερματισμός στην Πλατεία « Ιωάννης Φωκάς», καθώς επίσης και διαδρομή 60 μ. για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Δηλώσεις Συμμετοχής στην Γραμματεία των αγώνων. Μετά θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 7 Αυγούστου Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου, ώρα: 9.30μμ
Μουσική Παράσταση «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»
Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».
Σενάριο-Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικά Γιώργος Πάτσας.
Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.
Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και την Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.
Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & του Συλ. Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας».
Τιμές εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 14€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ).

Ληξούρι, ΣΚΗΝΙΑΣ Δευτέρα 7 Αυγούστου ώρα 9:00μμ στο Δημοτικό Κατάστημα η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ. Σκηνέα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να διασκεδάσουν με παράσταση Καραγκιόζη από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

Θηνιά, ΑΓΚΩΝΑΣ Δευτέρα 7 Αυγούστου 4ος Δρόμος Θηναίας Γης 7.100μ με παράλληλους αγώνες διελκυστίνδας παιδικούς αγώνες & πλούσιο μπουφέ.
Ο αγώνας αυτός διεξάγεται μεταξύ των δυο Εκκλησιών της Παναγίας του Αγκώνα και των Καρδακάτων, και φέτος η διαδρομή θα είναι ελαφρώς αλλαγμένη. Για 1η φορά δίδεται ως έπαθλο επιπλέον μια οικονομική ενίσχυση στην πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή, συλλόγων, γυμναστηρίων, ή γκρουπ παρέας δρομέων. Εγγραφές στην Εκκλησία του Αγκώνα,για όλους τους συμμετέχοντες και όλα τα αγωνίσματα από τις 6.00-7.00μμ. Ώρα έναρξης δρόμων 7.30μμ. Διοργάνωση Π.Σ. Αγκώνας, Σύλλογος Δρομέων Κεφαλλονιάς, ΠΕ Κεφαλληνίας, Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Τοπική Κοινότητα Αγκώνα

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα: 9.30μμ Κεφαλονίτες κανταδόροι ξεκινώντας από την παραλία στην αρχή της γέφυρας, περνώντας από την πλατεία Καμπάνας θα περιδιαβούν στο Λιθόστρωτο, τραγουδώντας κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες, μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΛΗΞΟΥΡΙ Τρίτη 8 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.15μμ θεατρική παράσταση «ΈΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ».
Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι. Ποιός θα πάρει αυτό που θέλει, ποιός θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιός θα φύγει με τα λεφτά, ποιός με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;
Με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μανωλάκου, Άρη Τσαπη, Κωνσταντίνα Κομματα, Σπύρο Πουλή.
Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό &12€ (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)

Λειβαθώς ΚΑΣΤΡΟ Τρίτη 8 Αυγούστου Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλληνίας
ώρα 9.30μμ. Εορτή αυγουστιάτικης πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Η άλλη πλευρά τού Φεγγαριού”, Μουσική Βραδιά αφιερωμένη
στον Μάνο Χατζηδάκι. Πιάνο: Χαρά Κουμαριώτη, Τραγούδι: Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος. Είσοδος Ελεύθερη.
Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας, ΚΕΔΗΚΕ, Θέατρο Δίδελφυς, Ι.Μ. Κεφαλληνίας.

ΣΑΜΗ, Τρίτη 8 Αυγούστου, στην παραλία, ώρα: 9.30μμ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει τους Rewind the Band: Μια “νέα” εικοσαετής  τοπική μπάντα με καλοκαιρινή διάθεση, για ελληνική rock, pop rock και rock ‘n’ roll μουσική. Μάκης Κουλουμπής: φωνή, κιθάρα Λευτέρης Μαρκαντωνάτος: κιθάρα, φωνή, Γιάννης Αδαμόπουλος: πιάνο, πλήκτρα, Κώστας Αθανασάτος: κρουστά, Γιώργος Λιάπης: μπάσο

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 8 & 9 Αυγούστου Πλατεία Καμπάνας ώρα 8.30μμ
2η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ
Από το αμπέλι …στην Πλατεία Καμπάνας! Γεύση Οίνου, επίγευση πολιτισμού.
Η 2η Ετήσια Εκδήλωση Οίνου στην Πλατεία Καμπάνας είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο, τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο την Πλατεία Καμπάνας και το κρασί!
Αργοστόλι,Τρίτη 8/8 ώρα 20.30 «Τραγουδάμε για το κρασί… με κρασί ΡΟΜΠΟΛΑ»
Γευσιγνωσία των οινοποιείων της Κεφαλονιάς. Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, μυστικές και σπάνιες συνταγές, χαλαρή διάθεση και κουβέντες γάργαρες ..όπως το κρασί….Και ο μύθος της πόλης πάντα εκεί….”
Μουσική βραδιά με Κεφαλλονίτικες Καντάδες & συναυλία με την «Παιδική Μαντολινάτα Κεφαλονιάς» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Σωκράτη Μπένου.
Αργοστόλι, Τετάρτη 9/8 ώρα 20.30 «Στην υγειά μας! Πίνουμε κρασί ΡΟΜΠΟΛΑ…
και το εννοούμε». Γευσιγνωσία από τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς και ώρα: 9.00μμ Μουσική βραδιά με την Μαντολινάτα Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Διονύση Παγουλάτου & ώρα: 10.00μμ Περατζάδα με αρχή την πλατεία Καμπάνας, Λιθόστρωτο, πλ. Βαλλιάνου & την παραλία, από τη Φιλαρμονική Σάμης της Κ.ΕΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης», υπό την διεύθυνση του κ. Γεράσιμου Γεωργόπουλου.
Διοργάνωση : Κοινωφελής Επιχ/ση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) – Οινοποιεία Κεφαλονιάς

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 9 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.15μμ Θεατρική παράσταση «ΈΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ».
Εφτά χαρακτήρες βρίσκονται το ίδιο Σαββατοκύριακο στο ίδιο εξοχικό και διεκδικούν τον έρωτα την ευτυχία, μια βαλίτσα με τετρακόσια χιλιάρικα, μια μπότα Λουμπουτάν κι ένα σπίτι. Ποιός θα πάρει αυτό που θέλει, ποιός θα πάρει αυτό που του αξίζει και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Ποιος έκανε τη ληστεία; Ποιός θα φύγει με τα λεφτά, ποιός με το σπίτι και ποιος με τον αληθινό έρωτα;
Με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μανωλάκου, Άρη Τσαπη, Κωνσταντίνα Κομματα, Σπύρο Πουλή.
Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό & 12€ (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ).

ΛΗΞΟΥΡΙ Τετάρτη 9 Αυγούστου Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.30μμ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Παλληξουριακός, διοργανώνουν Μεγάλη Συναυλία με τους: Χρήστο Νικολόπουλο, Στέλιο Διονυσίου, Πίτσα Παπαδοπούλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας του Παληξουριακού, που φέτος ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Τιμή προπώλησης 10 ευρώ – Τιμή στη πόρτα 12 ευρώ.

Αργοστόλι, ΦΑΡΣΑ, Τετάρτη 9 Αυγούστου Ο Π.Σ. Φάρσων “Ο ΦΑΡΟΣ” διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, στο χώρο της πλατείας του χωριού σε συνεργασία με τον Π. Σ. “ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ”. Θα λειτουργήσει ψησταριά. Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Ελειός- Πρόννοι, ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, Τετάρτη 9 Αυγούστου Πανηγύρι στην Αγροτολέσχη Αγίας Ειρήνης με ζωντανή μουσική. Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με πολύ κέφι και χορό. Οργάνωση Π.Σ. Αγ. Ειρήνης «Το Αράκλι».

Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Πέμπτη 10 Αυγούστου ώρα 9:30μμ, στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο «Αγίου Δημητρίου – Ευαγγελίστριας» Συναυλία με τον Κώστα Χατζή.
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Π.Α.Ο. ΕΥΓΕΡΟΣ προσκαλούν τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και τους καλοκαιρινούς ονειροπόλους σε μια μοναδική συναυλία του μεγάλου Ελληνα δημιουργού και ερμηνευτή Κώστα Χατζή. Με την κιθάρα και την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: Απ’ το αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει», και τόσα άλλα!. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι, μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης. Με την υποστήριξη της Δ.Κ. Φαρακλάτων. –Εισιτήρια : Προπώληση 10€ στην Είσοδο 12€.

ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 10 Αυγούστου ώρα 9:00μμ λιμάνι Ληξουρίου Απονομές Ράλι Ιονίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 11 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει στην Κεφαλονιά το έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ».
Ο πρίγκιπας Ταμίνο, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας  θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.
Συντελεστές: Κείμενο – Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή, Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Στίχοι & Μουσική Επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Νίκη Χαζιράκη, Αλέξανδρος Χαζάπης. Γενική είσοδος : 10 ευρώ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 11 Αυγούστου Λιτανεία για τα θύματα του σεισμού 1953 από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας» υπό την Δ/νση του Βασίλη Περλικίδη.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 11 Αυγούστου ώρα 9:30 η ΚΕΔΗΚΕ παρουσιάζει τη μαγική ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ…πειρατές έτοιμοι για ρεσάλτο, βαρκούλες και πειρατικά φωτισμένα κι έτοιμα για «μάχη» μέσα σε μια ατμόσφαιρα με καπνούς και βεγγαλικά…και βέβαια όπως πάντα οι κανταδόροι της ΚΕΔΗΚΕ μέσα από τη θάλασσα να κλείνουν τη βραδιά με τις υπέροχες καντάδες τους.

Έρισος, ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΑ Παρασκευή 11 Αυγούστου ώρα 9:00 η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ. Μεσοβουνίων σας προσκαλούν για χορό και φαγητό σε ένα γλέντι όπως παλιά, σε ένα μεγάλο συναπάντημα όλων των Ρισιάνων.

Ομαλά, ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ 11 & 12 Αυγούστου και ώρα 9.00μμ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΣΑΜΑΤΑ στον Κάμπο με τα 40 Πηγάδια, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Κεφαλονιάς με άφθονο δωρεάν κρασί Ρομπόλα από τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας Κεφαλονιάς, θα χορέψουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του συλλόγου “Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ” και το Γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι τις Πρώτες Πρωινές Ώρες.
Οργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλσαμάτων «Ο ΒΑΛΣΑΜΟΣ».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 12 Αυγούστου Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Π.Ε. Κεφ/νίας παρουσιάζει την μουσική εκδήλωση΄΄ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ΄΄ με τον Άγγελο Ανδρεάτο σε μια καλλιτεχνική σύμπραξη με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Νέα Γενιά Κανταδόρων» των μουσικών συνόλων  της  Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, σε στίχους Σαράντη Αλιβιζάτου, μουσική Άγγελου Ανδρεάτου και ενορχήστρωση του κορυφαίου μουσικού Λάμπρου Ανυφαντή. Είσοδος Ελεύθερη.
ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 12 Αυγούστου Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού ώρα 9:00μμ.
Προβολή της ταινίας του Μάκη Μωραΐτη «Ληξούρι αντίο». Είσοδος 5€

Ληξούρι ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ Σάββατο 12 Αυγούστου ώρα 9:00μμ γιορτή κρασιού στα Μαντζαβινάτα. Ο Π.Σ. Μαντζαβινάτων και Βουνίου «Κουνόπετρα» σας καλεί στη γιορτή κρασιού που διοργανώνει στο χώρο του συλλόγου, με ζωντανή μουσική, πολύ κέφι, κρασί και χορό.  

Σάμη, ΠΥΡΓΙ Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 8.30μμ Αφιέρωμα στην ιστορία του Πυργιού, εκδήλωση που διοργανώνει από κοινού ο Σύλλογος Απανταχού Φίλων του Πυργιού Ο Αίνος με τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» και την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Έρισος, ΦΙΣΚΑΡΔΟ Σάββατο 12 Αυγούστου, Ομιλία του καθ. κ. Βασίλη Τσελέντη με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός, οργάνωση και προοπτικές». Την ομιλία θα πλαισιώσει το χορευτικό της κ. Μαρίας Χρυσικού. Διοργάνωση του Συλλόγου «Η Αστερίς».
Λειβαθώς, ΜΟΥΣΑΤΑ Σάββατο 12 Αυγούστου, ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσάτων «Το Τραπεζάκι» με φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική και χορό. Ελεύθερη είσοδος.
Λειβαθώς, ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ Σάββατο 12 Αυγούστου, στην παραλία Τραπεζάκι και ώρα 8:30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων «Ο Αίνος» διοργανώνει βραδιά ΚΑΝΤΑΔΑΣ – ΡΙΓΑΝΑΔΑΣ.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 13 Αυγούστου, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», ώρα 7:30μμ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Ποταμιάνου με θέμα, «Η ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ». Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 13 Αυγούστου ώρα: 9:30μμ. Βαρκαρόλα στο Λιμάνι του Αργοστολίου, “Όρτσα τα πανιά”
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλεί στο λιμάνι του Αργοστολίου, με αρχή από τον χώρο του Λιμεναρχείου στο ξύλινο σκάφος Queen Bee, έως την καινούργια γουλόστρωτη παραλία μας, για να απολαύσουμε μια μαγευτική βαρκαρόλα με θαλασσινά τραγούδια & καντάδες από τους αδελφούς Καραβιώτη & τη χορωδιακή τους συντροφιά.

Θηνιά, ΚΑΡΔΑΚΑΤΑ Κυριακή 13 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Τ.Κ.
Θηναίας διοργανώνουν Μουσική Βραδιά με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από
Κεφαλονίτες κανταδόρους.

Σάμη, ΠΥΡΓΙ Κυριακή 13 Αυγούστου Πλατεία Χαράκτι. Ο Π.Σ. Πυργίου «Ο Αίνος» διοργανώνει Αγώνα Δρόμου «Ο Γύρος του Πυργιού» 3,5 χμ. μεγάλη διαδρομή, 900μ. μικρή διαδρομή. Εγγραφές ώρα: 6.30μμ & Εκκίνηση αγώνα ώρα: 7.00μμ.με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Στη συνέχεια ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ για τους αθλητές.

Ληξούρι, ΡΙΦΙ Κυριακή 13 Αυγούστου η Τ.Κ. Ριφίου & ο Π.Σ. Ριφίου «Η Πηγή» διοργανώνουν μουσική εκδήλωση – συνάντηση στην πλατεία Ριφίου & ώρα 9:00μμ.

Έρισος – ΚΟΜΙΤΑΤΑ Κυριακή 14 Αυγούστου ώρα:8.30μμ
Η Τ.Κ. Κομιτάτων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ»
της Μαρίας Τσιμά, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κομιτάτων (πρώην Δημοτικό σχολείο).
Σάμη, ΑΓΡΙΛΙΑ Τρίτη 15 Αυγούστου Λιτανεία της Παναγίας στην Ιερά Μονή
Αγριλίων, ώρα: 11.30π.μ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ
«Θέμος Αμούργης», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Γεράσιμου Γεωργόπουλου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 16 Αυγούστου Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ώρα: 9.45μμ
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει Μεγάλη Συναυλία με τον ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ Live
Μια βραδιά με βασικό μήνυμα τη μουσική, την αγάπη, τη χαρά και την ελπίδα.
Τραγούδια από το ξεκίνημά του μέχρι το τελευταίο του album με τις ιστορίες του “Καταστρώματος”. Αλλά όχι μόνο. Ένα μουσικό παιχνίδι με αυτά τα τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ, ερμηνευμένα με το μοναδικό του τρόπο.
Με την ικανότητα του να μετατρέπει όλες του τις συναυλίες σε ένα μεγάλο πάρτυ, όπου μικροί και μεγάλοι ακολουθούν τον ανεβαστικό και κεφάτο του ρυθμό, σε κάνει να ξεχνάς άγχη, υποχρεώσεις και αρνητισμούς.
Τιμή προπώλησης 12 ευρώ – Τιμή στη πόρτα 15 ευρώ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 16 Αυγούστου ώρα 8.30μμ Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας
του Αγ. Γερασίμου, από τη Μητρόπολη με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αργοστολίου
της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Διονύσιος Λαυράγκας», υπό την Δ/νση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη.

Ελειός- Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ Τετάρτη 16 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία ώρα: 9.30μμ Πανηγύρι Αγίου Γερασίμου. Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συλλόγων. Διοργάνωση Π.Σ. Πηνελόπη.

Λειβαθώς ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ Τετάρτη 16 Αυγούστου ώρα 9.00μμ Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Γερασίμου με την Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς». Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γρηγόρης Βαγγελάτος.

ΛΗΞΟΥΡΙ Τετάρτη 16 Αυγούστου Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού ώρα 9:00μμ.
Προβολή της ταινίας του Μάκη Μωραΐτη «Ληξούρι αντίο». Είσοδος 5€.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 17 Αυγούστου ώρα: 9.00μμ Μουσικό σεργιάνι από την πλατεία Καμπάνας, διαμέσου του Λιθόστρωτου έως την πλατεία Βαλλιάνου και παραλία έως την Γέφυρα, με την Φιλαρμονική Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Χαρίλαος Χωραφάς». Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γρηγόρης Βαγγελάτος.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 17 Αυγούστου, στον πεζόδρομο Παναγή Βαλλιάνου στις 9.30μμ, Rewind the Band: Μια “νέα” εικοσαετής  τοπική μπάντα με καλοκαιρινή διάθεση, για ελληνική rock, pop rock και rock ‘n’ roll μουσική. Μάκης Κουλουμπής: φωνή, κιθάρα Λευτέρης Μαρκαντωνάτος: κιθάρα, φωνή, Γιάννης Αδαμόπουλος: πιάνο, πλήκτρα, Κώστας Αθανασάτος: κρουστά, Γιώργος Λιάπης: μπάσο. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 17 Αυγούστου ώρα 8:30 μμ. Αύλειος χώρος Αγίου Νικολάου Μηνιατών. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. παρουσιάζει Αφιέρωμα στον παπά Χαράλαμπο Παρτίδο (Κατάνη).Παρουσίαση Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός. Είσοδος Ελεύθερη.

Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ Πέμπτη 17 Αυγούστου, ώρα: 9.00μμ Ετήσιος Χορός του Π.Σ. Διλινάτων, στον προαύλιο χώρο της Υ.Θ. Λάμιας στις 9.00μμ. Άφθονο φαγητό & ντόπιο κρασί. Την βραδιά θα πλαισιώσουν τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Συλλόγου. Ζωντανή Μουσική & Γλέντι μέχρι πρωίας!

Έρισος, ΦΙΣΚΑΡΔΟ Πέμπτη 17 Αυγούστου ώρα: 8.30μμ Μουσικός περίπατος στο όμορφο λιμάνι με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Έρισος, ΑΣΣΟΣ Πέμπτη 17 Αυγούστου ώρα: 10.00μμ. Μουσικός περίπατος στο γραφικό λιμανάκι με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Έρισος, ΑΣΣΟΣ Πέμπτη 17 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Παναγίας της Πλακούλας, ώρα 9:00μμ στο Κάστρο η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΣΣΟΣ» διοργανώνουν:
“Εκδήλωση μνήμης για τον Καθηγητή Ιωάννη Πατρίκιο”   που σφράγισε την ιστορία της Ελληνικής Νευρολογίας.
Την προσωπικότητα και το έργο του θα παρουσιάσουν οι Καθηγητές:
– Αναστάσιος Γερμενής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
– Θωμάς Ζαμπέλης, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η
– Σοφία Ζαφειράτου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 18 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παράσταση «ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ» Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα.
Σκηνοθεσία Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Τιμές εισιτηρίων ταμείο: 15€ κανονικό, 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Τιμές εισιτηρίων προπώληση: 13€ κανονικό, 11€ μειωμένο

Αργοστόλι, ΦΑΡΣΑ Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 9.00μμ στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ο Π.Σ. Φάρσων «Ο Φάρος», προσκαλούν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη να διασκεδάσουν με μια παράσταση θεάτρου σκιών, από τον Αλέξανδρο Μελισσηνό. Είσοδος Ελεύθερη.

Λειβαθώς ΒΛΑΧΑΤΑ, Παρασκευή 18 Αυγούστου Αγώνας Δρόμου Λουρδάς Τραπεζάκι. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευκοσμία» για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει δρόμο αντοχής 2.000μ., με αφετηρία τα Βλαχάτα (διασταύρωση Ενετικού δρόμου) και τερματισμό στο λόφο Τραπεζάκι. Εγγραφές 6.30 μμ στην αφετηρία, Εκκίνηση 7.00μμ.
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύνδεσμος «ΕΥΚΟΣΜΙΑ».

Λειβαθώς, ΣΠΑΡΤΙΑ Παρασκευή 18 Αυγούστου, Στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών «Το Σπάρτο» (Νηπιαγωγείο Σπαρτιών) θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου μας Πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί και λογοτέχνες που τον γνώριζαν. Είσοδος ελεύθερη.

Πύλαρος ΘΕΜΑΤΑ Παρασκευή 18 Αυγούστου ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ & η Δ.Ε. Πυλάρου σας προσκαλούν στο καταπληκτικό πουρναρόδασος της Ι.Μ. Θεμάτων σε ένα ξεχωριστό Πυλαρινό παραδοσιακό γλέντι, με φαγητό και ζωντανή μουσική ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΟΛΊ ΤΟΥ Λαμπρογιάννη Πεφάνη. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση προϊόντων τοπικής παράδοσης από τις 7.30μ.μ.
Σάμη, ΠΥΡΓΙ Παρασκευή 18 Αυγούστου Ο Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος» διοργανώνει παιχνίδια περιπέτειας για παιδιά στο γήπεδο Πυργιού. Υπεύθυνος διοργάνωσης – δηλώσεις συμμετοχής Αχιλλέας Τσερέπης τηλ. 6944689990

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 19 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ Κεφαλονίτες κανταδόροι ξεκινώντας από τα δικαστήρια, θα περιδιαβούν στο Λιθόστρωτο έως την πλατεία Καμπάνας, παραλία έως τη Σισιώτισσα, τραγουδώντας κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 19 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 9.00μμ το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παράσταση:
«ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ» Μια «κωμικοτραγωδία»
Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.
Σκηνοθεσία Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Τιμές εισιτηρίων ταμείο: 15€ κανονικό, 13€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ)
Τιμές εισιτηρίων προπώληση: 13€ κανονικό, 11€ μειωμένο

Ληξούρι, ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ Σάββατο 19 Αυγούστου στην αυλή του σχολείου ώρα 8.30μμ. Αφιέρωμα στον Αγωνιστή ΜΑΡΙΝΟ ΑΝΤΥΠΑ.
Συμμετέχουν οι Κανταδόροι της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με τον μαέστρο κ. Σπύρο Θεοτοκάτο. Επιμέλεια κ. Μαριολένη Νεοφύτου. Π.Σ. Δαμουλιανάτων Αθήνας «Η Πλαγιά».

Ομαλά, ΦΡΑΓΚΑΤΑ Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Αυγούστου
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑΤΑ, ώρα: 8.30μμ
Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε
σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ.
Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα, διοργανώνεται ανελλιπώς
το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα, άφθονο κρασί (δωρεάν), από τον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο κεφαλλονίτικο κέφι.
Οργάνωση, Καλλιτεχνικός χορευτικός & παραδοσιακός Σύλλογος Φραγκάτων ¨Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 20 Αυγούστου,  Πλατεία Βαλλιάνου, ώρα 9:30μ.μ.
“VEGGERA”, Open Art Istallation 2017.
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Κοσμάς Κρούσσος παρουσιάζει στην νέα του εικαστική εγκατάσταση. Συμμετέχουν οι μουσικοί : Διονύσης Καλαφάτης, Αιμιλία Βιβλάκη.
Απαγγελία: Αναστασία Γεωργάτου, σκηνοθέτης, Παρουσίαση: Δήμητρα Αναλυτή.

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 20 Αυγούστου ώρα 9:00μμ Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Συναυλία της χορωδίας Ληξουρίου της ΚΕΔΗΚΕ «Τζώρτζης Δελαπόρτας», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Σπύρου Θεοτοκάτου. Είσοδος Ελεύθερη.

Ληξούρι ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ Κυριακή 20 Αυγούστου 2ος Αγώνας Δρόμου Κουνόπετρας ώρα 7.30μμ. 5χλμ & 10χλμ. και μικρότεροι αγώνες για παιδιά Δημοτικού. Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου στα Μαντζαβινάτα. Συνδιοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Σύλλογος Δρομέων & Εξωραϊστικός εκπολιτιστικός Σύλλογος Ματζαβινάτων-Βουνίου «Η Κουνόπετρα».

ΣΑΜΗ Κυριακή 20 Αυγούστου Κεντρική Πλατεία ώρα 9.00μ.μ. Συναυλία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης» διευθύνει ο Αρχιμουσικός Γεράσιμος Γεωργόπουλος.

Λειβαθώς, ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΑΤΑ, Κυριακή 20 Αυγούστου ώρα: 9.00μμ, στο Στάδιο.
Συναυλία των σχημάτων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., της Φιλαρμονικής Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς» υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Γρηγόρη Βαγγελάτου και της Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 21 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ. Ανοιχτό Θέατρο Γεράσιμος Σκλάβος (έναντι Ναυτικής Σχολής). Συναυλία της Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με μαέστρο τον κ. Βασίλη Καλογηρά. Είσοδος Ελεύθερη.

Λειβαθώς, ΠΕΣΣΑΔΑ Δευτέρα 21 Αυγούστου ώρα: 8.15μμ Μουσική Εκδήλωση με άσματα Κεφαλλήνων συνθετών του 19ου και 20ου αιώνα στην Πεσσάδα ( Πολιτιστικός χώρος της οικίας Βαλσαμάκη), υπό την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ. ΚΕ. Δήμου Κεφαλονιάς και ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ομιλία με θέμα «Λίγα λόγια για την Πεσσάδα μας» από την κ. Λεώνη Ευαγγελάτου- Δάλλα, Καθηγήτρια Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταύρος Νιφοράτος – ερμηνεία, Κωνσταντίνα Βρεττού –πιάνο.

Ελειός-Πρόννοι ΠΟΡΟΣ Δευτέρα 21 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ στην πλατεία του Πόρου “Από την καντάδα του χθες… στο τραγούδι του σήμερα”
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & η Δ.Κ. Πόρου σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με τους αδελφούς Καραβιώτη από τις αγαπημένες μας καντάδες στα νεότερα ελληνικά τραγούδια.
Μαζί τους τραγουδά η Ανδριάνα Κόλλια. Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Μπουτσικάκης.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 22 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ, στην πλατεία Βαλλιάνου
“Τα ερωτικά που αγαπήσαμε”
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τους αδελφούς Καραβιώτη, στα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια. Μαζί τους τραγουδά η Ανδριάνα Κόλλια. Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Μπουτσικάκης.

ΣΑΜΗ Τρίτη 22 Αυγούστου, Χορευτική παράσταση τμήματος ενηλίκων Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Αιγιαλός». Ώρα έναρξης: 9.00μμ.

Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Τρίτη 22 Αυγούστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Παναίτ Ιστράτι στις 8.30μμ Παράσταση αφήγησης από την ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια.
Αηδονάκι λάλησε, Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι  παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν εγωιστή βασιλιά, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά; Αφήγηση Κοκκίνου Βιργινία Μουσική: Εμμανουηλ Παλιάκης
 Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π.Σ. «οι Φαρακλάδες»,Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος». Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 23 Αυγούστου Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ Η παιδική σκηνή  της Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση : “ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ & ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ” Στην Χώρα Του Ποτέ. 
Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες. Το αιώνιο παιδί ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», με τη μικρή Νεράιδα ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ και είναι ο αρχηγός των χαμένων παιδιών.
Είσοδος 10€ & Για Ανέργους – Πολύτεκνους 8€.

ΛΗΞΟΥΡΙ Τετάρτη 23 Αυγούστου ώρα: 9.30μμ στην Κεντρική πλατεία Ληξουρίου
“Στιγμές ελληνικού τραγουδιού”
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τους αδελφούς Καραβιώτη στα ελληνικά τραγούδια που έγραψαν ιστορία. Μαζί τους τραγουδά η Ανδριάνα Κόλλια. Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Μπουτσικάκης.
Έρισος, ΑΣΣΟΣ Πέμπτη 24 Αυγούστου
Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. & ο Π.Σ. «Η ΑΣΣΟΣ» διοργανώνουν ολοήμερο Πανηγύρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Το πρωί πανηγυρική δοξολογία και περιφορά της εικόνας- πέρασμα από την ελιά που δίδαξε ο Πατρο- Κοσμάς με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης».
Ώρα: 21:30 Στο κλειστό αμφιθεατρικό λιμάνι της Άσσου πάνω σε φωτόλουστο καΐκι στολισμένο με άπειρα λαμπιόνια ¨Μαγική Βαρκαρόλα¨ με θαλασσινά τραγούδια & καντάδες από τους αδελφούς Καραβιώτη & τη χορωδιακή τους συντροφιά. Τα σπίτια γύρω από την παραλία της Άσσου φωτισμένα, σχηματίζουν ένα θέαμα λαμπερό.
Το γλέντι θα συνεχιστεί στην πλατεία μέχρι πρωίας.

Σάμη, ΠΥΡΓΙ Πέμπτη 24 Αυγούστου, Αρχαιολογικός χώρος Καστρί, 8.00μμ 
Αηδονάκι λάλησε, παράσταση αφήγησης από την ομάδα Χείλια… λένε παραμύθια. Όταν το κουρδιστό αηδόνι του αυτοκράτορα χαλάει, ο ίδιος αρρωσταίνει βαριά. «Μόνο οι  παραμυθάδες μπορούν να τον γιατρέψουν!» λέει ένας σοφός και τους καλούν στο παλάτι. Του λένε παραμύθια για δέντρα που μιλούν, για έναν εγωιστή βασιλιά, για ένα δάσος με πολύχρωμα πουλιά. Του λένε τραγούδια. Τι από όλα αυτά θα τον γιατρέψει τελικά; Αφήγηση Κοκκίνου Βιργινία Μουσική: Εμμανουηλ Παλιάκης. Είσοδος Ελεύθερη.
Συνδιοργάνωση Π.Ι.Ν., Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Π. Σ. Πυργίου «Ο Αίνος»

ΛΗΞΟΥΡΙ Σάββατο 26 Αυγούστου Αύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Σχολείου, ώρα: 9.00μμ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Μια τρελή  Φαρσοκωμωδία του Νομπελίστα Ντάριο Φο από το Θέατρο Έκφραση (ιωαννίνων). Σκηνοθεσία : Χρήστος Χρήστου

Ελειός-Πρόννοι ΣΚΑΛΑ, Σάββατο 26 Αυγούστου ώρα: 8.00μμ Μουσικός περίπατος
με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ελειός-Πρόννοι ΠΟΡΟΣ, Σάββατο 26 Αυγούστου ώρα: 10.00μμ. Μουσικός περίπατος με κεφαλονίτικες καντάδες & αριέττες από Κεφαλονίτες κανταδόρους. Μια προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Κυριακή 27 Αυγούστου Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 9.00μμ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Μια τρελή  Φαρσοκωμωδία του Νομπελίστα Ντάριο Φο από το Θέατρο Έκφραση (ιωαννίνων). Σκηνοθεσία : Χρήστος Χρήστου

 

ΛΗΞΟΥΡΙ Κυριακή 27 Αυγούστου ώρα: 9.00μμ, (μετά το χωριό Μαντζαβινάτα στο δρόμο προς την παραλία Ξι) η ΚΕΔΗΚΕ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κουνόπετρα» παρουσιάζουν Συνάντηση Χορωδιακών Σχημάτων, στο λόφο Μασπάλι (παλαιό νταμάρι) στην περιοχή της Κατωγής πλησίον της παραλίας Ξι.
Συμμετέχουν Χορωδία & Μαντολινάτα Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό την διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά, Χορωδία Αργοστολίου και Χορωδία Ληξουρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελαπόρτας» υπό την διεύθυνση του Σπύρου Θεοτοκάτου. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 30 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ, ώρα: 8.30μμ Παιδική θεατρική παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ».
Ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τη ομώνυμη επιτυχημένη σειρά Peppa Pig μεταφερμένη στην Ελληνική πραγματικότητα.
Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη του ονείρου στην τρυφερή παιδική ηλικία και την πραγματοποίηση του μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, καθηλώνοντας τους μικρούς θεατές με ευφάνταστη μυθοπλασία και θεατρική γλώσσα.
Σκηνοθεσία: Β. Ισσόπουλος, Μουσική: Α. Ανέστης, Χορογραφίες: Χ. Κατίδης.
Παίζουν : Aναστασία Βαχτσεβάνου, Θοδωρής Γεωργίτσης, Στεφανία Καλομοίρη, Ελένη Μισχοπούλου, Μαρίνα Ντζιλοβιάν, Σοφία Πελαγίδου, Σωτηρία Σακαλάκη, Αλεξάνδρα Χατζοπούλου Σαία. Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ η γενική είσοδος και 10 ευρώ η προπώληση.
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 31 Αυγούστου, Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου ώρα:9.00μμ
«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ»
Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που συγκλόνισε το κατάμεστο από θεατές Καλλιμάρμαρο, και τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου. Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Συμμετέχουν οι εξαίρετες χορωδίες «Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου της ΚΕΔΗΚΕ», «Αντρική Χορωδία Γαλλικής Σχολής Alliance Française» και η Δημοτική Χορωδία «San Giacomo» Κέρκυρας, συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας Ελλάδος. Τραγουδούν Κάτια Πάσχου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος. Γενική Είσοδος 15€, Φοιτητικά, ανέργων 10€.
ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 31 Αυγούστου, Αύλειος Χώρος Α΄ Δημοτικού σχολείου, ώρα: 8.30μμ Παιδική θεατρική παράσταση «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ».
Η επίσημη θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ η γενική είσοδος και 10 ευρώ η προπώληση.
Παίζουν : Aναστασία Βαχτσεβάνου, Θοδωρής Γεωργίτσης, Στεφανία Καλομοίρη, Ελένη Μισχοπούλου, Μαρίνα Ντζιλοβιάν, Σοφία Πελαγίδου, Σωτηρία Σακαλάκη, Αλεξάνδρα Χατζοπούλου Σαία. Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ η γενική είσοδος και 10 ευρώ η προπώληση.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

1-2 & 3 Σεπτεμβρίου 3η Ιόνια Εκδήλωση Αερόψυκτων Αυτοκινήτων.
Εκδρομές στα Ομαλά, στην Άσσο, στο Ληξούρι, και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Συναυλία με τον Γιάννη Γιοκαρίνη στο Στάδιο Κουρκουμελάτων. Διοργάνωση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.& Λέσχη Σκαραβαίων Κεφαλονιάς. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ώρα: 9:00μμ στην πλατεία Καμπάνας, Η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. διοργανώνει “Βραδιά κεφαλονίτικης καντάδας”,
αφιερωμένη στη μνήμη του συνθέτη Σπύρου Μαρκάτου, με το μουσικό συγκρότημα
των αδελφών Καραβιώτη.
Έρισος, ΦΙΣΚΑΡΔΟ Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, Ομιλία του φιλόλογου-ιστορικού κ. Γιώργου Γαστεράτου με θέμα «Βυζαντινά Επτάνησα». Την ομιλία θα πλαισιώσει μουσική εκδήλωση. Διοργάνωση του Συλλόγου «Η Αστερίς».

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις.
Ο Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει Πανελλήνιο τουρνουά “KEFALONIA OPEN” βαθμολογούμενο από την ομοσπονδία ΕΦΟΑ με οικονομικό έπαθλο έως την Κυριακή 10-9-2017. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Πληρ. 26710.22049.

Αργοστόλι, ΔΙΛΙΝΑΤΑ Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου Μετά τον Εσπερινό, ακολουθεί Παραδοσιακό Πανηγύρι της Παναγίας της Λάμιας.

Ελειός-Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ώρα: 11.00πμ Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας στην Άτρο, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ελειού Πρόννων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό τη δ/νση του αρχιμουσικού Κώστα Φραντζή.

Πύλαρος, ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΑ Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου Πανηγύρι της Παναγίας της Πλατυτέρας στον Προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου & ώρα:9.00μμ. Οργάνωση: Α.Ο. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ

Ελειός-Πρόννοι, ΣΚΑΛΑ-ΠΟΡΟΣ Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 25ος ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ Αγώνας Δρόμου 12χλμ Αφετηρία Κεντρική πλατεία Σκάλας, στις 6.00μμ. Τερματισμός Κεντρική πλατεία Πόρου. Πληροφορίες 26710.25600. Συνδιοργάνωση: Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Σύλλογος Δρομέων & οι Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας & Πόρου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 4 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Έκθεση Ζωγραφικής, του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Διάρκεια Έκθεσης έως 5 Ιουλίου
Ώρες Λειτουργίας 8.00μμ -11.00μμ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τετάρτη 12 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Samios 17 «και με της θάλασσας την αύρα»
Εγκαίνια Έκθεσης Τετάρτη 12/7/2017 Ώρα 8.00μμ. Διάρκεια Έκθεσης έως 5 Αυγούστου.
Ώρες Λειτουργίας Τρίτη – & Κυριακή 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ

ΠΟΡΟΣ Πέμπτη 20 Ιουλίου. Κοινοτικό Κατάστημα Πόρου.
Έκθεση Χειροποίητων κατασκευών της Αικατερίνης Γελάρδου
Διάρκεια Έκθεσης έως και 22 Ιουλίου.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 4 Αυγούστου, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Τζανή Μεταξά. Έκθεση Ζωγραφικής «Τιμώντας το Βαλεριανό, χωριό του μεγάλου
θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά (Juan de Fuca). Διάρκεια Έκθεσης έως και 6 Αυγούστου 2017.

Πύλαρος ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑ Σάββατο 5 Αυγούστου
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Ευφημίας, έκθεση Φωτογραφίας με θέμα :
Αναμνήσεις από την ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».
Διάρκεια Έκθεσης έως και 7 Αυγούστου. Οργάνωση Π.Σ. Φανάρι.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Δευτέρα 7 Αυγούστου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Έκθεση Γλυπτικής Σπύρου Χουρμούζη.
Διάρκεια Έκθεσης έως 13 Αυγούστου. Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 17 Αυγούστου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος.
Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Ελευθερίας Βερονίκη.
Διάρκεια Έκθεσης έως 23 Αυγούστου.
Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Πέμπτη 17 Αυγούστου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος.
Αίθουσα Τζανή Μεταξά. Έκθεση Φωτογραφίας της Σοφίας Ευαγγελάτου
Διάρκεια Έκθεσης έως 23 Αυγούστου. Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Παρασκευή 25 Αυγούστου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. Έκθεση Ζωγραφικής, Νέλλης Κωνσταντάκη.
Διάρκεια Έκθεσης έως 28 Αυγούστου. Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Τρίτη 29 Αυγούστου. Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Αίθουσα Αντίοχος Ευαγγελάτος. Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Λίζας Μέρλιν Βασιλάτου.
Διάρκεια Έκθεσης έως 3 Σεπτεμβρίου.Ώρες Λειτουργίας 10.00πμ-1.00μμ & 8.00μμ-11.00μμ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ HAPPY HOUSE στο ΛΗΞΟΥΡΙ
20 Ιουλίου: Η συγγραφέας Δήμητρα Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “ Όνειρα, μυστικά και ευχές” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
22 Ιουλίου: Ο συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “ Το τελευταίο δαχτυλίδι” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
24 Ιουλίου: Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “ Όχθες και κύματα” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
26 Ιουλίου: Ο συγγραφέας-σκιτσογράφος παιδικών βιβλίων Γιώργος Σγουρός θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “ Θα μου πεις… ένα όνειρο ;” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
28 Ιουλίου: Η συγγραφέας Γιώτα Παπαδημακοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “ Όταν ξέρεις να αγαπάς” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
30 Ιουλίου: Η συγγραφέας Έλλη Μαζωνάκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “ Το καλοκαίρι που σταμάτησε ο χρόνος” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
1 Αυγούστου: Ο συγγραφέας Μάκης Μωραϊτης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “ Η θλίψη των γλάρων” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
2 Αυγούστου: Η συγγραφέας Άννα Γαλανού θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “ Θυσία” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
5 Αυγούστου: Ο συγγραφέας παιδικού βιβλίου Παναγιώτης Δημητρόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “ Το μυστικό της Γαλέρας” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
7 Αυγούστου: Βραδιά αφιερωμένη στον Μικέλη Άβλιχο για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του στις 21:00.
8 Αυγούστου: Ο συγγραφέας- ερευνητής Γεράσιμος Λυκούδης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Ο αγρός του Εύμαιου” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
10 Αυγούστου: Η συγγραφέας Πόλυ Μοσχοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “Ένας αλλιώτικος γάμος” στο βιβλιοπωλείο του Happy House στις 21:00.
14 Αυγούστου: Η συγγραφέας Λένα Καραλή θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “Ζωή πικρή σαν σοκολάτα” στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
17 Αυγούστου: Ο συγγραφέας- ερευνητής Νικόλαος Καμπάνης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο “Επιστροφή του Οδυσσέα” . Στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεατρικό βασισμένο στην υπόθεση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Happy House στις 21:00.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Λειβαθώς, ΛΟΥΡΔΑΤΑ Σάββατο 1 Ιουλίου, Ιερά Πανήγυρις Παναγίας της Διώτισας στα Λουρδάτα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Λουρδάτων με μουσική, φαγητό και κρασί. Θα χορέψει και το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του συλλόγου.
Λειβαθώς, ΒΛΑΧΑΤΑ Δευτέρα 17 Ιουλίου Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας στην κεντρική πλατεία Βλαχάτων ώρα 20:30μμ. Σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε μαζί με φαγητό, ποτό & ζωντανή μουσική. Διοργάνωση Π.Σ. ΑΙΝΟΣ Βλαχάτων.

Αργοστόλι, ΡΑΖΑΤΑ-Κυκλώπεια Τείχη-Τετάρτη 19 Ιουλίου Εσπερινός Προφήτη Ηλία. Μετά τη λειτουργία θα ακολουθήσει γλέντι & σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε μαζί με φαγητό, ποτό & ζωντανή μουσική.

Ομαλά ΦΡΑΓΚΑΤΑ Τετάρτη 19 Ιουλίου Εσπερινός & Παραδοσιακό πανηγύρι Προφήτη Ηλία στις Αγραπιδιές Φραγκάτων (στο δρόμο προς τη Σάμη). Ακολουθεί γλέντι.

Ελειός –Πρόννοι, ΣΠΑΘΙ Πέμπτη 20 Ιουλίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο διοργανώνει Ιερά Πανήγυρις του Άϊ Λια με κέρασμα.

Λειβαθώς, ΛΑΚΗΘΡΑ Δευτέρα 24 Ιουλίου Εσπερινός & πανηγύρι στην Αγία Άννα.

Ελειός –Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Δευτέρα 24 Ιουλίου Εκκλησία Αγίας Ευπραξίας. Εσπερινός & Πανηγύρι στον Αφραγιά.

Τρίτη 25 Ιουλίου
• ΛΗΞΟΥΡΙ ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Λεπέδων (έτος ιδρύσεως 1568). Πανηγυρικός Εσπερινός ώρα: 7.00μμ και την επομένη 26/7 ώρα: 07.00 Ιερά Πανήγυρις.

• Αργοστόλι, ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ Εσπερινός στην Αγία Παρασκευή. Μετά τη λειτουργία θα ακολουθήσει γλέντι & σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε μαζί με φαγητό, ποτό & ζωντανή μουσική.

• Τρωιανάτα, ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟ Εσπερινός & πανηγύρι Αγίας Παρασκευής.
• Ελειός –Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ, Εσπερινός & Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στον Ασπρογέρακα.

Ελειός –Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Τετάρτη 26 Ιουλίου Εκκλησία Αγίας Παρασκευής. Θεία Λειτουργία & Πανηγύρι στην Νιπολά Αγ. Νικολάου.

Σάμη, ΠΟΥΛΑΤΑ Πέμπτη 27 Ιουλίου Αγίου Παντελεήμωνος. Εσπερινός & πανηγύρι.

Ελειός-Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ Σάββατο 5 Αυγούστου ώρα:8.30μμ Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας εκ του Ι.Ν. Μεταμόρφωσεως του Σωτήρος, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ελειού Πρόννων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. υπό τη δ/νση του αρχιμουσικού Κώστα Φραντζή.

ΔΑΥΓΑΤΑ Κυριακή 6 Αυγούστου, Πανηγύρι του Σωτήρα.

ΤΡΑΥΛΙΑΤΑ Κυριακή 6 Αυγούστου, Εορτασμός του Σωτήρα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.

ΛΗΞΟΥΡΙ Πέμπτη 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα Ληξουρίου (παπά-Μπασιά).ώρα 7:30 μμ. Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΛΗΞΟΥΡΙ Παρασκευή 11 Αυγούστου ώρα 10:30 πμ Μνημόσυνο για τους νεκρούς του σεισμού του 1953 στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα Ληξουρίου (παπά-Μπασιά).

Δευτέρα 14 Αυγούστου
• Ελειός- Πρόννοι ΑΡΓΙΝΙΑ Εσπερινός και Παραδοσιακό πανηγύρι.

• Ελειός- Πρόννοι, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Παναγία Φιδούσα, Εσπερινός & πανηγύρι. Οργάνωση: Εθελοντική Οργάνωση Δασοπροστασίας Ελειού Πρόννων & η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

• Λειβαθώς, ΣΙΜΩΤΑΤΑ, Ιερά Πανήγυρις της Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Σιμωτάτα και παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική, φαγητό και χορό.
• Θηνιά, ΑΓΚΩΝΑΣ Εσπερινός και μετά θα ακολουθήσει Παραδοσιακό Γλέντι, με ζωντανή μουσική και φαγητό που οργανώνει η Τ.Κ Αγκώνα. & η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

• Πύλαρος- Μοναστήρι Ανατολικού (Αντελικό) και ώρα 9.00μμ. Εορτασμός Παναγίας Ανατολικού, πανηγύρι με ζωντανή μουσική και φαγητό.

• Ελειός- Πρόννοι, ΠΑΣΤΡΑ Η Παναγία με τα Κρινάκια ώρα 9.00μμ Εσπερινός & πανηγύρι. Οργάνωση: Π.Σ. Πάστρας «Το Παλιόκαστρο».

Έρισος, ΚΟΜΙΤΑΤΑ. Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Αυγούστου. Ο Π.Σ. Κομιτάτων σας προσκαλεί στο διήμερο πανηγύρι της Παναγίας στην πλατεία του χωριού έξω από τον Ι.Ν. Παναγίας Χαλικερής, με εκπληκτική ορχήστρα, χορό, φαγητό. Ώρα έναρξης 9.00μμ.

Σάμη, ΧΑΛΙΩΤΑΤΑ Τρίτη 15 Αυγούστου Η Τ.Κ. Χαλιωτάτων διοργανώνει το Πανηγύρι της Παναγίας Χαλιωτάτων στον Προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου Χαλιωτάτων & ώρα:9.00μμ.
Ελειός- Πρόννοι, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ Τρίτη 15 Αυγούστου. Πανηγύρι στην πλατεία
με ζωντανή μουσική, φαγητό & χορό. Οργάνωση Π.Σ. Καπανδριτίου «Οι Πρόννοι».

ΣΑΜΗ Τετάρτη 23 Αυγούστου Ώρα:7.30μμ Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Σάμης με τη συνοδεία της Φιλαρμονική Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ «Θέμος Αμούργης». Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γ. Γεωργόπουλος.

Σάμη, ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ Δευτέρα 28 Αυγούστου Εσπερινός & Πανηγύρι Αγίου Ιωάννου.

Ελειός Πρόννοι, ΡΑΤΖΑΚΛΙ Δευτέρα 28 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού ώρα: 9.30μμ Πανηγύρι Αι Γιαννιού. Διοργάνωση Π.Σ. Ρατζακλιωτών.

Ελειός –Πρόννοι, ΠΟΡΟΣ 23 & 24 Σεπτεμβρίου Εσπερινός & ανήμερα Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Μοναστηράκι.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Σάββατο 24 Σεπτέμβρη Εορτάζει η Παναγία η Δραπανιώτισα Προστάτιδα της πόλης του Αργοστολίου. Μέγας Εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top