skip to Main Content
A7ad548078af3107443de893b19ad14f XL (Copy)

Ποδηλατική Οδύσσεια για δυο Κεφαλονίτες…..

..Θα διανύσουν 2.600 χλμ., από τη Γερμανία στην Κεφαλονιά

 Ο Φώτης και ο Αλέξανδρος Μολφέτας γεννήθηκαν στην Κεφαλονιά και ζουν  στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.  

Της Κατερίνας Φωκά

Η αγάπη τους για την Κεφαλονιά, τους οδηγεί κάθε καλοκαίρι εδώ στις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων και στους δικούς τους ανθρώπους. Γνήσιοι Κεφαλονίτες αγαπούν τη δράση και την περιπέτεια.

Έτσι αποφάσισαν αυτή την φορά να έρθουν  στην Κεφαλονιά με τα ποδήλατα τους, από το Φράιμπουργκ, όπου ζουν, ποδηλατώντας επί 16 ημέρες και καλύπτοντας την απόσταση  των 2600 χιλιομέτρων.
Λάτρεις και οι δύο του αθλητισμού, τρέξιμο και ποδήλατο δεν έχουν σταματήσει το τελευταίο διάστημα να προπονούνται. Στο εγχείρημα τους αυτό θα τους συνοδέψει και ένας φίλος τους από την Εσθονία, ο Tabet Tahepold.
Ας δούμε το πρόγραμμα των τριών ποδηλατών που θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου και θα φτάσουν στην Κεφαλονιά στις 25 του  ίδιου μήνα. 
Ο Φώτης, ο Αλέξανδρος και ο Τάμπετ, θα ξεκινήσουν από το Φράινμπουργκ, τα μεσάνυχτα στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα ανέβουν τα πρώτα 1000 μέτρα για να φτάσουν στο Schwarzwald, από εκεί θα περάσουν μέσω Bonndorf, Schaffhaussen, δίπλα στο Ρήνο μέχρι το Konstanz.
Θα συνεχίσουν στην Νότια ακτή του Bodensee μέχρι την Αυστρία. Θα μπουν στα βουνά και σκοπός τους είναι, να κοιμηθούν κοντά στο Blundez. Αυτά είναι τα πρώτα 270 χιλιόμετρα. Την επόμενη ημέρα θα αρχίσουν το Alp Crossing. Θα ταξιδέψουν προς Landeck, δίπλα στο ποτάμι Esch. Η ψηλότερη κορυφή, θα είναι περίπου 1800 μέτρα. 
Μετά συνεχίζουν για το Bolzano, Trento προς Bossano der Crappa. Από εκεί προς Trieste, Rijeka στο νησί KRK. Στην Κροατία μπορεί να ταξιδέψουν η παραλιακά μέσω Split, Zadar, Dumbrovnik η από τα νησιά. Σίγουρα θα κάνουν στάση στο Kotor, στο Μαυροβούνιο. 
Από εκεί θα ανέβουν πάλι στα 1000 μέτρα , για να συνεχίσουν στο Shkoder της Αλβανίας. Μέσω Ιωαννίνων θα φτάσουν στην Λευκάδα και από εκεί στο Φισκάρδο και θα τερματίσουν στην πλατεία Αργοστολίου στις 25 Σεπτεμβρίου, έχοντας κάνει 2600 χιλιόμετρα. 
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top