skip to Main Content
ImageHandler (Copy)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 Τα «πέτρινα χρόνια» μιας πρωταθλήτριας

Άννα Κορακάκη: Τύπωνε μόνη της το εθνόσημο στις μπλούζες – Το ατύχημα πριν το Ρίο

Άννα Κορακάκη: Τύπωνε μόνη της το εθνόσημο στις μπλούζες - Το ατύχημα πριν το Ρίο

Νέες αποκαλύψεις από την 20χρονη Ολυμπιονίκη για την παντελή απουσία της πολιτείας από το πλευρό της, όταν ακόμα δεν ήταν γνωστή – Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα της για το ατύχημά της με το μηχανάκι, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας!

Όλο και περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν της Άννας Κορακάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι μέρες και γνωρίζουμε καλύτερα το 20χρονο κορίτσι από την Δράμα, που χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στην σκοποβολή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», η Ολυμπιονίκης μας της σκοποβολής αποκάλυψε ακόμα περισσότερα στοιχεία όχι μόνο για τις τραγικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες έκανε τις προπονήσεις της, αλλά και για την ολοκληρωτική απουσία της πολιτείας από το πλευρό της.

«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά η Κορακάκη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πατέρας και προπονητής της, Τάσος Κορακάκης, αποκάλυψε ότι η πρωταθλήτρια είχε ένα ατύχημα, μία εβδομάδα πριν από την αναχώρηση για το Ρίο, που θα μπορούσε να της στοιχίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ηταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Άννα μου ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει, γιατί σε μία εβδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα και πριν προλάβω να την σταματήσω, ανέβηκε πάνω. Άνοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπα τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν τη βοήθησα να σηκωθεί, πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και ευτυχώς δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες» αποκάλυψε ο Τάσος Κορακάκης.

Την ίδια ώρα, λίγα εικοσιτετράωρα, μόλις, μετά την ιστορική διπλή διάκριση της 20χρονης αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δηλώνουν συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι από την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου όπου προπονούνταν στην Δράμα.

Το κορίτσι που συγκίνησε και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες με τη συγκλονιστική επίδοσή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, δεν έχει πού να αθληθεί πια, καθώς, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου στη Βραζιλία, ο Δήμος Δράμας γκρέμισε το υπαίθριο σκοπευτήριο, όπου έκανε προπονήσεις.

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top