skip to Main Content
Seanema Festival 12 (Copy)

Μετράμε αντίστροφα για το Seanema Festival…

Για τρίτη συνεχή χρονιά

Της Γιάννας Κουλουμπή

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο δημοτικό θέατρο “Ο Κέφαλος”, η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Seanema open air film Festival, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για τρίτη συνεχή χρονιά στις 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και 3 Αυγούστου.
Στο πάνελ βρέθηκαν οι βασικοί συντελεστές του Festival, Βασίλης ΚεκάτοςΗλέκτρα Ελληνικιώτη και Ηρώ Λιάτου, καθώς και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια και τον Δήμο Κεφαλλονιάς. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, κ.Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, και ο υπεύθυνος για τις παραλίες του Δήμου, κ. Νίκος Παπαδάτος
Ιδιαίτερα ευτυχής που φέτος το Seanema Festival θα φιλοξενηθεί και στη Σάμη(παραλία Αννούλα, Καραβόμυλος) εμφανίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δρακουλόγκωνας, επισημαίνοντας πως είναι βασικός του σκοπός να στηρίζει όλες τις αξιόλογες προσπάθειες των νέων ανθρώπων που συμβάλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Στο ίδιο μοτίβο οι κύριοι Κωνσταντάκης και Παπαδάτος ευχαρίστησαν πολλαπλώς τον Βασίλη και τους συνεργάτες του για την ευκαιρία που δίνουν στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και τους επισκέπτες της να περάσουν όμορφες και ποιοτικές στιγμές, διαφημίζοντας συγχρόνως το νησί μας σε όλη την Ελλάδα. 
Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν από κοινού ο Βασίλης Κεκάτος και η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, εστιάζοντας στο γεγονός ότι βάση του Festival παραμένει ο Πλατύς Γιαλός, με προβολή όμως σημαντικών ταινιών στο Ληξούρι και τη Σάμη για όσους δεν μπορούν να βρίσκονται στο Αργοστόλι. Επίσης, μίλησαν για τις παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία του νησιού και αναγράφονται όλες στο αναλυτικό φυλλάδιο του Festival που κυκλοφορεί ήδη. Σημαντικό είναι εδώ να πούμε ότι στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία με έναν ντόπιο καλλιτέχνη και συγκεκριμένα με τον Κοσμά τον Κρούσσο, το installation του οποίου ονομάζεται Introduction to the Black Box “Cerefree”.
Ολοκληρώνοντας, αξίζει να τονιστεί ότι φέτος θα υπάρξει η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν (με έκπτωση στην τιμή) τις ταινίες στον Πλατύ Γιαλό μέσα από σκάφος, οι εθελοντές του festival και φέτος είναι πολλοί και θα βρίσκονται παντού για να βοηθήσουν το κοινό σε ό, τι χρειαστεί, οι ταινίες όλες έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα Festivals έχοντας διακρίσεις, ενώ ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε μικροί και μεγάλοι να πάρουν μέρος σε όλες τις δράσεις του Festival. Τέλος, και φέτος θα υπάρξει “secret location” για την προβολή ματαμεσονύκτιας ταινίας (θρίλερ θα είναι)… Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν μέχρι την επίσημη ανακοίνωση!Για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, προμηθευτείτε το καλαίσθητο ενημερωτικό φυλλάδιο με το αναλυτικό πρόγραμμα του Festival…
Αξίζει: Από τη συνέντευξη τύπου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πατέρας του Βασίλη Κεκάτου και Αντιδήμαρχος, κ. Ευάγγελος Κεκάτος.
Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top