skip to Main Content
ImageHandler (2) (Copy)

Επίθεση στο Μάντσεστερ:Μία ακόμη συγκλονιστική ιστορία

Γυναίκα-άγγελος συγκέντρωσε τα πανικόβλητα κορίτσια

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Γυναίκα-άγγελος συγκέντρωσε τα πανικόβλητα κορίτσια

Τα οδήγησε σε παρακείμενο ξενοδοχείο – Ανέβασε τα στοιχεία τους στο ίντερνετ, ώστε να τα βρουν οι γονείς τους

Πανικός και χάος επικράτησαν αμέσως μετά την επίθεση του τζιχαντιστή «καμικάζι» αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδινε η νεαρή τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. Τα νεαρά -κατά κύριο λόγο- κορίτσια που βρίσκονταν στον χώρο που εκδηλώθηκε η έκρηξη, έσπευσαν να αποχωρήσουν σε κατάσταση πανικού, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς πολλοί γονείς αποκόπηκαν από τα παιδιά τους και χάθηκαν.

Η 48χρονη Πάουλα Ρόμπινσον έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή με τον σύζυγό της. Όταν άκουσε την έκρηξη και είδε τα κορίτσια να ξεχύνονται στον δρόμο μέσα από τη σάλα ουρλιάζοντας, έσπευσε να τις καθησυχάσει και να τις συγκεντρώσει σε ένα σημείο και συγκεκριμένα στο παρακείμενο ξενοδοχείο Holiday Inn.

Εκεί, αφού ζήτησε από τους υπεύθυνους να τους προσφέρουν από ένα ποτήρι νερό, συγκέντρωσε τα στοιχεία τους, τα οποία ανέβασε στα social media, καλώντας τους γονείς τους να προσέλθουν στο ξενοδοχείο, ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Η κίνησή της προκάλεσε αμέτρητα θετικά σχόλια, ενώ κάποιοι τη χαρακτήρισαν «ο άγγελος του Μάντσεστερ».

Πόλη βυθισμένη στο πένθος και την αγωνία

Μάντσεστερ: Η σφαγή των παιδιών

Μάντσεστερ: Η σφαγή των παιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται μεταξύ των 59 τραυματιών – Προχωρά το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των σορών – «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Βυθισμένο στο πένθος και στην αγωνία για την τύχη αγνοούμενων και τραυματιών από τη βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε είναι το Μάντσεστερ, την ώρα που η πόλη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της.

Toυλάχιστον 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και 59 ακόμη τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, την ώρα που χιλιάδες οπαδοί αποχωρούσαν από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο «Μάντσεστερ Αρένα».

Το απόγευμα της Τρίτης, το Amaq (το πρακτορείο που συνδέεται με το ISIS) ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της επίθεσης. Την ίδια ώρα, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 23χρονου, που φέρεται να σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση.

Την ώρα, δε, που το Μάντσεστερ θρηνεί τους νεκρούς του, καθώς προχωρά η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης των πτωμάτων της χθεσινής επίθεσης, πολλοί είναι εκείνοι που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων, που βρίσκονταν στη συναυλία.

Υπάρχει ωστόσο και ένα άλλο μέτωπο: εκείνο των τραυματιών, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων, 12 παιδιά κάτω των 16 ετών βρίσκονται ανάμεσα στα 59 θύματα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση.

«Δώδεκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ… Τα άλλα νοσοκομεία δέχθηκαν κυρίως ενηλίκους και υπάρχουν επίσης τραυματίες που μπορούσαν να περπατήσουν, που θα έχουν πάει σε διάφορα κέντρα, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να είναι παιδιά» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράντκλιφ, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ιατρικής και Κοινωνικής Περίθαλψης του Μάντσεστερ δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετοί τραυματίες, που φέρουν σοβαρά τραύματα. «Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων με πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα που βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και η 8χρονη Αγγλοκύπρια, Saffie Rose Roussos. Ο θείος της ενημέρωσε ότι το άτυχο κοριτσάκι βρίσκεται μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό αναγνωρίστηκε και το πρώτο θύμα της επίθεσης, η Georgina Callander, ένα κοριτσάκι που λάτρευε την τραγουδίστρια και την ακολουθούσε στις συναυλίες της. Η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει τραβηχτεί δύο χρόνια πριν.

Το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων συνεχίζεται, καθώς πληροφορίες από το Μάντσεστερ αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τρία.

Νέα παιδιά τρέχουν να σωθούν μετά την έκρηξη και ψάχνουν πανικόβλητα τους δικούς τους – Δείτε βίντεο που μετέδωσε το skynews:

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top