skip to Main Content
DSC 0550 (Copy)

«Βεργώτεια 2017» στην ΕΡΤ, Απολογισμός και ευχαριστίες

Το Σάββατο 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» οι Πανελλαδικοί Αγώνες Στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2017.

Κατά γενική ομολογία τα φετινά Βεργώτεια ήταν τα καλύτερα, τόσο οργανωτικά όσο και από πλευράς συμμετοχών, έντονου συναγωνισμού και υψηλών επιδόσεων.

Συμμετείχαν πάνω από 120 αθλητές από 20 αθλητικά σωματεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε αθλητές και διοργανωτές. Παρόλα αυτά σημειώθηκαν τα παρακάτω νέα ρεκόρ αγώνων:

Στους άνδρες στη σφαιροβολία ο Γεράσιμος Θεοδώρου του Ολυμπιακού κέρδισε με βολή στα 16.75μ, στο μήκος ανδρών ο Νίκος Καψής της ΑΕΚ σημείωσε επίδοση 7.40 με αντίθετο άνεμο -4,5μ/δ και στα 400μ ο Σγούρας του Πέλοπα έκανε 50.27

Στις γυναίκες πρόσωπο των αγώνων ήταν η Μαντά Πολυτίμη της Ολυμπιάδας που κέρδισε 100 και 200 κάνοντας ρεκόρ αγώνων και στα δύο αγωνίσματα.

Στα 100μ η Μαντά έκανε 12.76, με -3.7 αντίθετο άνεμο και στα 200 25.16 με -2.5 αντίθετο άνεμο.

Στα 1500 η Δαγρέ Κατερίνα κατέρριψε το δικό της ρεκόρ αγώνων με 5.20.09.

Στο ύψος των γυναικών, αγώνισμα που θύμιζε τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος η Παναγιώτα Δόση της Κέρκυρας ισοφάρισε το περσινό ρεκόρ της Ζάκκα 1.75 και παραλίγο να κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, αφού έριξε οριακά το 1.81.

Μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις είχαμε από τους αθλητές της Γ.Ε Κεφαλληνίας. Όμορφες εικόνες με αθρόα προσέλευση στα παιδικά αγωνίσματα και το Kids’ Athletics που προηγήθηκαν του προγράμματος και μια ξεχωριστή στιγμή τα 3000 μ βετεράνων δρομέων της Κεφαλονιάς.

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην φετινή διοργάνωση:

Τους συνδιοργανωτές ΚΕΔΗΚΕ, Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ίδρυμα Βεργωτή.

Τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

Τους χορηγούς του αγώνα KEFALONIAN LINESAB FOOD MARKET, Ξενοδοχείο MOUIKIS, CAFÉ LE SAPIN NOIR, RISTRETTO CAFE, τα αρτοποιεία ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΛΟΥΡΗ και ΣΠΑΘΗΣ,  τα ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΛΛΑΤΟΣ και τα  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ.

Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Βεργωτή κ. Βεργωτή Γεράσιμο που ήρθε στην Κεφαλονιά και τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες.

Τον εθνικό προπονητή του ΣΕΓΑΣ κ. Αποστολόπουλο Απόστολο, από τους εμπνευστές της αναβίωσης των αγώνων που ήρθε και αυτός για πρώτη φορά στα Βεργώτεια.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ΚΕΔΗΚΕ και στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντάκη Άγγελο για το ολοκαίνουριο στρώμα άλματος σε ύψος ολυμπιακών προδιαγραφών και για τις υπόλοιπες προσθήκες σε εξοπλισμό οι οποίες αναβάθμισαν τους αγώνες.

Ευχαριστούμε τον γιατρό των αγώνων Δρ Ψαρρά Αθανάσιο και τους Εθελοντές Σαμαρείτες

Τον DJ AKILLIS, Αχιλλέα Θωμάτο που κάλυψε μουσικά την εκδήλωση

Την ΕΡΤ, τον Νίκο Γιαννόπουλο και όλα τα Κεφαλλονίτικα Μέσα και δημοσιογράφους που κάλυψαν και πρόβαλαν τους αγώνες με τον καλύτερο  τρόπο.

Τους κριτές, τη γραμματεία του ΣΕΓΑΣ, τους χειριστές του photofinish και τους εργαζόμενους του σταδίου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν

Τον κ.Κουτσογιαννόπουλο Γιάννη, σύμβουλο της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και τον υπεύθυνο ανάπτυξης κ. Ορφανόπουλο Δημήτρηγια τις συμβουλές και τη βοήθεια στο σχεδιασμό της διοργάνωσης.

Τους καθηγητές φυσικής αγωγής Αμπατζίδου Λίζα, Τσιμάρα Άκη και Ζησιμάτο Δημήτρη που βοήθησαν εθελοντικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο

Τους  αθλητές και τις αθλήτριες της ΓΕΚ που εργάστηκαν ως εθελοντές στον αγώνα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αθλητές και αθλήτριεςήρθαν στα Βεργώτεια και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μας προσφέρουν θέαμα υψηλού επιπέδου.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους που ήρθαν στους αγώνες, χειροκρότησαν όλους τους αθλητές και παρέμειναν στις κερκίδες παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

 

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top