skip to Main Content
ΘΕΜΑΤΑ 5 ΑΜΕΑ ΣΠΑΡΤΗΣ 500×374 Copy

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Η ΕΛΠΙΔΑ-.

amea-sima5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
— Η ΕΛΠΙΔΑ –

23/09/2016  ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 31

Ε.Ε.Σ. 45 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
ΤΗΛ. 26710 41168 1 Προς:κ. Ν.Φίλη,Υπουργό
ΤΗΛ. & ΦΑΞ 26710 25671 Παιδείας ,Έρευνας και
email sylameaelpidakef@hotmail.com Θρησκευμάτων
Α.Φ.Μ. 099299160 ΔΟΥ ΑΡΓ/ΛΙΟΥ 2

κ.Ι.Παντή ΓΓ Υπουργείου
Παιδείας
3κ.Ι. Λυμβαίο Πρόεδρο
ΠΟΣΓΚΑμεΑ
4 κ.Ι.Βαρδακαστάνη Πρόεδρο ΕΣΑμεΑ
ΜΜΕ

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες –Η ΕΛΠΙΔΑ-.

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριοι Πρόεδροι,
Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ διαμαρτυρόμαστε για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής στην Κεφαλονιά.
1)διαμαρτυρόμαστε για το Ειδικό Νηπιαγωγείο γιατί υπάρχει μια νηπιαγωγός για τρία(3) παιδιά και σύντομα τέσσερα 4 ( μόλις τακτοποιηθεί η μεταφορά και του τέταρτου παιδιού.). Λόγω του προβλήματός τους δεν αυτοεξυπηρετούνται( ένα από αυτά πάσχει από συχνές και σοβαρές κρίσεις επιληψίας) Για τούτο χρειάζεται άμεσα νοσηλεύτρια και βοηθητικό προσωπικό.
2)διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περατάτων από 4/θέσιο σε 3/θέσιο όταν μόνο για τη σχολική χρονιά 2016-2017τα παιδιά που φοιτούν θα είναι εννέα( 9) ενώ το επόμενο σχολικό έτος θα είναι δέκα τρία ( 13 ) . Επίσης χρειάζεται άμεσα βοηθητικό προσωπικό. Λογοθεραπεύτρια και εργοθεραπεύτρια οι οποίες θα μπορούν να απασχολούνται και κάποιες μέρες στο Ειδικό νηπιαγωγείο μιας και βρίσκονται στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο.3) διαμαρτυρόμαστε γιατί στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου δεν έχει αρχίσει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο Αγιασμό λόγω έλλειψης επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.
4) διαμαρτυρόμαστε γιατί στο νησί μας ( το μοναδικό στα Ιόνια Νησιά ) δεν υπάρχει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα τα άτομα που αποφοιτούν από το ΕΕΕΕΚ να ξανακλείνονται στα σπίτια τους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κύριε Υπουργέ ,
επειδή εσείς και κάποιοι από την Κυβέρνηση γνωρίζετε πολύ καλά πως διαβιούν οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρία ελπίζουμε να πράξετε τάχιστα τα δέοντα ούτως ώστε τα ΑΜΕΑ του νησιού μας και οι οικογένειές τους να ξαναβρούν τους ρυθμούς στην καθημερινότητά τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και τα ΑΜΕΑ έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και, στη μάθηση με τα υπόλοιπα παιδιά του νησιού μας .Δεν ζητάμε τίποτε παράλογο τίποτε εξωπραγματικό . Ζητάμε αυτό που αυτονόητα δικαιούνται τα παιδιά μας, εδώ και τώρα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΜΑΚΗΣ Μ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top