skip to Main Content
1 1 DSC02163 640×330 500×258

Αγωνίστηκαν κόντρα στην αδιαφορία και την γραφειοκρατία της χώρα μας και βγήκαν νικητές

1-DSC02163-640x330

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Mediterranee o Πρόεδρος του Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. “Ο Κέφαλος” προπονητής, Νίκος Γαλιατσάτος πλαισιωμένος από τους αθλητές που συμμετείχαν πρόσφατα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων στη Σουηδία.


Το χρυσό πρωταθλητή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Άρσης Βαρών που διεξήχθη στη πόλη Λαντσκρόνα, 15χρονο Κεφαλονίτη, Βαγγέλη Γαλιατσάτο, ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος και αφιέρωσε την επιτυχία του στον πατέρα του που είχε γενέθλια εκεί την ημέρα, μαζί του ήταν και η  ξαδέλφη του Αναστασία Μεταξά που κατέλαβε την 6η θέση, δύο νέα ταλαντούχα παιδιά που μας  έκαναν πραγματικά περήφανους σαν Έλληνες και σαν Κεφαλονίτες, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα και το νησί μας στο εξωτερικό.

Τα παιδιά αυτά αγωνίστηκαν κόντρα στην αδιαφορία και την γραφειοκρατίας της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας, που ουσιαστικά παραπαίει όπως τόνισε και ο προπονητής Νίκος Γαλιατσάτος, μιλώντας έξω από τα δόντια και χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, για να περιγράψει το χάος που συνάντησε στην προσπάθειά του να πείσει την Ομοσπονδία ότι πρέπει η Ελλάδα να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα, με τους νεαρούς αθλητές να διαθέτουν όλα τα προσόντα και το ταλέντο για να φέρουν στη χώρα μετάλλιο, όπως και έγινε.

Ο κ. Γαλιατσάτος έκανε λεπτομερή αναφορά σε όλα όσα έλαβαν χώρα πριν και μετά την συμμετοχή των αθλητών στο Πρωτάθλημα με πολλά πράγματα να σοκάρουν, να πονάνε και κάνουν και τον πιο αναίσθητο να κοκκινίζει από ντροπή, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε θέματα σημαντικά όπως είναι ο αθλητισμός.

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε για την Ομοσπονδία: “Δυστυχώς έχει μπει λουκέτο στην Άρση Βαρών στη χώρα μας με τη συνεργεία του Προέδρου που έχει πάρει τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια. Δυστυχώς άλλη η αθλητική καριέρα κάποιου και άλλο η διοικητική ικανότητα”, ενώ χαρακτήρισε ως “κατάπτυστο” τον τωρινό Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρο Δήμα. Και συνέχισε: “Η Ομοσπονδία δεν επέτρεπε να συμμετάσχουν τα δύο αυτά παιδιά επειδή δεν έχει κρατήσει κανένα ιστορικό. Κατόπιν πολλών αντεγκλήσεων και προστριβών κατάφεραν να αγωνιστούν και να δείξουν τις δυνατότητες τους χωρίς να βραβευτούν. Ο καιρός περνούσε και κανένα ενδιαφέρον από την Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα, έπεσαν και τα capital controls και μην έχοντας άλλη επιλογή απευθύνθηκα στο Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημα λέγοντας ότι “αγώνες χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, θα είναι σαν να είναι ορφανοί”.

Ο κ. Γαλιατσάτος όμως δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον κ. Κοντονή, υφυπουργό Αθλητισμού, μάταια όμως, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Συνοδινό να δηλώνει ότι δεν μπορεί να επέμβει λόγω του αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγες μέρες πριν το Πρωτάθλημα  ο Βαγγέλης είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στην προπόνηση,  ζήτημα που έχρηζε άμεση ιατρική επέμβαση, πρόβλημα που λύθηκε με την αμφιλοκερδή συνδρομή των ορθοπεδικών, Αθανάσιου Ψαρρά και Γιώργου Κασσιανού, αλλά και την ουσιαστική βοήθεια του φυσιοθεραπευτή, Νίκου Παπαδάτου, ο Βαγγέλης κατάφερε να αντεπεξέλθει και να αγωνιστεί κατακτώντας την πρώτη θέση.

1-DSC_0010

Στη συνέχεια ο Νίκος Γαλιατσάτος έστειλε έγγραφο στην Δημοτική Αρχή αλλά δεν έλαβε απάντηση με τον Αναπληρωτή Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη και τον μηχανικό του Δήμου, Δημήτρη Μεσσάρη, να παραχωρούν την αίθουσα βαρών στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου, για την στέγαση του προπονητηρίου με αποτέλεσμα η προετοιμασία των αθλητών για γίνει σε κατάλληλο περιβάλλον.

Από τα βέλη του κ. Γαλιατσάτου δεν γλύτωσε ούτε και ο τέως Πρόεδρος Γιάννης Σγουρός αλλά ούτε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην οποία απευθύνθηκε για βοήθεια και δεν πήρε καμία απάντηση, αναφέροντας ότι Δήμος και Περιφέρεια ενδιαφέρονται μόνο για το ποδόσφαιρο. Ευχαρίστησε τον τέως Δήμαρχο Λειβαθούς, Διονύση Μαγουλά αλλά και τον τέως Νομάρχη Διονύση Γεωργάτο, οι οποίοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθειά του για την ανάδειξη και προώθηση του αθλήματος της Άρσης Βαρών, ενώ άφησε υπονοούμενα για τους διαδόχους του κ. Μαγουλά στον Δήμο Λειβαθούς, (Νίκο Φραντζή και Θεόφιλο Μιχαλάτο) χωρίς να τους κατονομάζει αναφέροντας όμως χαρακτηριστικά: “Οι άλλοι δύο ήταν εχθροί του αθλήματος και με κυνηγούσαν για να με εκπαραθυρώσουν από τη εγκατάσταση”.

Επίθεση έκανε και στην ΕΡΤ στην οποία απευθύνθηκε ο κ. Γαλιατσάτος για να προβληθεί αυτό το τόσο σπουδαίο γεγονός που έχει μεγάλη ανάγκη η πατρίδα μας, και την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων και των δημοσιογράφων που συνάντησε, πράγμα που προκάλεσε την σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Τα έξοδα του ταξιδιού αλλά και την παραμονή στην Σουηδία επωμίστηκε ο ίδιος ο προπονητής και κατ επέκταση οι γονείς των νεαρών αθλητών. Στην συνέντευξη παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος κάνοντας σκληρή αυτοκριτική δήλωσε : «Είμαστε όλοι ένοχοι. Νιώθουμε ενοχή γιατί δεν συνδράμαμε και δεν συντρέξαμε όσο θα έπρεπε γι’ αυτά τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε όμως από εδώ και πέρα να κάνουμε τα πάντα για να μην σβήσει αυτό το λίκνο».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του προπονητή προβλήθηκε ένα βίντεο με τους δύο αθλητές κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή και στους γονείς τους.

Νίκος Γαλιατσάτος

1-DSC020861-DSC020931-DSC02097Βαγγέλης ΓαλιατσάτοςΑναστασία Μεταξά1-DSC021541-DSC021581-DSC021591-DSC021601-DSC021611-DSC021631-DSC021651-DSC021661-DSC02092

Διονύσιος Βούτος
Δημοσιογράφος
40 χρόνια στην δημοσιογραφία. Δημοσιογράφος ΕΡΤ
Back To Top