Χιλιάδες πιστοί απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν για τον Άγιο Γεράσιμο…

Χιλιάδες πιστοί απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν για τον Άγιο Γεράσιμο…
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χιλιάδες πιστοί απ’ όλο τον κόσμο ήρθαν για τον Άγιο Γεράσιμο…, 16/08/2017, by , in ΑΡΧΙΚΗ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΜΠΑΡΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΑΙΤ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

στην Κεφαλονιά [εικόνες + video]

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών απ’ όλο τον κόσμο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που έγινε στα Ομαλά, γιόρτασε σήμερα η Κεφαλονιά τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο.

Παρά την ζέστη, η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, τόσο στην Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, όσο και στη μεταφορά του σκηνώματος του Αγίου προς τον πλάτανο που φύτεψε ο ίδιος.

Εκτός από τους Κεφαλονίτες και τους ομογενείς (είδαμε απόδημους από τον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Αφρική), πολύς κόσμος συνέρρευσε από κάθε γωνιά της γης από την Ρωσία μέχρι την Εσθονία και από την Ρουμανία μέχρι την Ιταλία, την Μ. Βρετανία ακόμη και τη Βραζιλία.

Ρώσικο κανάλι μάλιστα είχε φέρει συνεργείο και βιντεοσκοπούσε αποσπάσματα ενώ πήρε και συνεντεύξεις από Κεφαλονίτες και επισκέπτες μετά το τέλος της Λιτανείας.

Στην Αρχιερατική Λειτουργία χοροστάτησαν επίσης οι Μητροπολίτες: Κεφαλληνίας Δημήτριος, Ιωαννίνων Μάξιμος και Αμαντίας Ναθαναήλ.

Το παρών έδωσαν η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας και πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων

Η… μισή Νέα Δημοκρατία στον Άγιο

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αφού εκτός από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (που τον περιμέναμε), παραβρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της κ.ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου (και νεαρότερος αντιδήμαρχος στην Ελλάδα) Γιώργος Κοκκόλης κ.α.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για τον Άγιο Γεράσιμο

Εμπνευσμένος ήταν ο λόγος που κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας Αναστάστιος, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από την Κεφαλονιά. Ο σημαντικός αυτός ιεράρχης μίλησε για το πώς ο πολιούχος Άγιος της Κεφαλονιάς κατάφερε να υπερβεί την ιδιότητα του «ξένου» και να γίνει η «ελπίδα και το όραμα»  όλων των Κεφαλονιτών.

Δείτε αποσπάσματα από την ομιλία του

 

 

Δείτε βίντεο από την μεταφορά του σκηνώματος του Αγίου στον πλάτανο που φύτεψε ο ίδιο 


 


About Βούτος Σάκης