Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Αγρίλια

Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Αγρίλια
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Αγρίλια, 25/08/2016, by , in ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΑΙΤ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Αγριλίων, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, χοροσταστούντος του π. Φώτιου Γαβριελάτου, με την βοήθεια του π. Παΐσιου Παράσχη.
Το εκκλησάκι βρίσκεται στο βράχο κάτω από την αγριελιά που δίδαξε ο Ιεραπόστολος Κοσμάς ο Αίτωλος το Ιούνιο του έτους 1777, κατά το πέρασμα του από τη Μονή Αγριλίων. Στη Μονή διασώζεται και τμήμα από τα υποδήματα που φορούσε ο Ιεραπόστολος κατά την περιοδεία του στην Κεφαλονιά, ιερό κειμήλιο, που δωρίθηκε στη Μονή το έτος 1960 από την οικογένεια Σωκράτη Κόκκαλη, στο σπίτι της οποίας στα Κουλουράτα είχε διανυκτερεύσει μια βραδιά ο μεγάλος διδάχος. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο κόσμος σήμερα δεν ήταν πάρα πολύς, ωστόσο αυτό βοήθησε στο να γίνει πιο μυσταγωγική η Θεία Λειτουργία και φυσικά η Λιτανεία που ακολούθησε στους χώρους του μοναστηριού, σύμφωνα με το τυπικό του Αγίου Όρους. Αξίζει να τονίσουμε ότι κανένας από την πολιτική σκηνή του νησιού μας δεν έδωσε το παρόν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
Φωτό Γιώργος Αποστολάτος

About Βούτος Σάκης