Κέρδισε την προσφυγή για το βενζινάδικο στην «Πλάκα» ο ιδιοκτήτης

Κέρδισε την προσφυγή για το βενζινάδικο στην «Πλάκα» ο ιδιοκτήτης
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κέρδισε την προσφυγή για το βενζινάδικο στην «Πλάκα» ο ιδιοκτήτης, 07/10/2016, by , in ΑΡΧΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΜΠΑΡΑ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

– Άκυρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

 

Συνέχεια στην υπόθεση της δημιουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή «Πλάκα» στο Αργοστόλι δίνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ακυρώνοντας σχετική απόφαση για το θέμα, ύστερα από προσφυγή του ενδιαφερόμενου, Αγγ. Γαλιατσάτου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση που ακυρώνεται είναι η 237/2016, με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς ανακαλούσε προηγούμενη απόφαση για την κατάτμηση του πεζοδρομίου μπροστά από το οικόπεδο στο οποίο θα δημιουργηθεί το πρατήριο.

Στο σκεπτικό για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης, η αρμόδια υπηρεσία είχε ισχυριστεί ότι μεταξύ δύο αυτοψιών που έγιναν από το Δήμο μεσολάβησαν εκσκαφικές εργασίες που άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του σημείου (μήκος, πλάτος κ.λπ.) οδηγώντας την υπηρεσία σε «πλάνη περί τα πράγματα». Σύμφωνα μάλιστα,  με ρεπορτάζ του «Ανεξάρτητου» από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, «ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, είχε πει, ότι «αποτελεί τιμή για την Δημοτική Αρχή η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και δικαίωση για τους κατοίκους, ενώ σε ερώτηση για το αν δύναται να ανακληθεί μία εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου από μία άλλη της ίδιας Υπηρεσίας παρουσίασε έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που συμφωνούσε με αυτό».
Παρ’ όλα αυτά, η Αποκεντρωμένη έκρινε ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και γι’ αυτό το λόγο την ακύρωσε.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

About Βούτος Σάκης