Μια θαυμάσια βραδιά γεμάτη από μελωδίες, ευαισθησία  και συγκίνηση διοργάνωσε χθες στο Ληξούρι η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ ΥΠΕΡΙΩΝ.

Κεντρικός προσκεκλημένος ο διακεκριμένος Κεφαλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Μαζί του βρέθηκαν ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και η σοπράνο Ολγιάννα Πανίτσα – Μεταξά, οι οποίοι ερμήνευσαν μοναδικά, κλασσικά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, με τα τραγούδια του Μίκη να κυριαρχούν..

Ο αύλειος χώρος του Ά Δημοτικού της περιοχής ήταν κατακλυσμένος από κόσμο όπου έδωσε το παρών στηρίζοντας ενεργά τη σπουδαία προσπάθεια που καταλαμβάνει ο Υπερίωνας , με τη συμβολή την κας Σοφίας Μαροπούλου προσωπικά αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο συνδράμει τα μέγιστα ώστε οι ωφελούμενοι του κέντρου «ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΥΠΑ» να βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει θεαματικά.

Ιδιαίτερη στιγμή, η είσοδος στη σκηνή όλων αυτών των «παιδιών» του κέντρου όπου συνοδεία με το μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη τραγούδησαν μαζί με το κοινό και έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Η βραδιά έκλεισε με την απαγγελία του θεατρικού  «αυτός ο  άλλος» , όπου το κάθε παιδί ξεχωριστά έστειλε το δικό του μήνυμα με επίκεντρο την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Αλέκος Μιχαλάς και ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης.

  • Προ των πυλών η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης – Ξεκινούν τα δρομολόγια με το λεωφορείο

Όπως αποκάλυψε η Πρόεδρος του ΥΠΕΡΙΩΝΑ Σ. Μαροπούλου, σύντομα θα δημιουργηθεί στην Κεφαλονιά στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης , με τη συνδρομή των Παλικισιάνων και των τοπικών φορέων και το λεωοφορείο που δόθηκε ως δωρεά από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη θα ξεκινήσει τα δρομολόγια μεταφοράς των ωφελούμενων προς το κέντρο «ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΥΠΑ»

Παράλληλα , η κα Μαροπούλου ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και η εξέλιξη των ωφελούμενων σε διάστημα μόλις πέντε μηνών , τα οποία , σύμφωνα με την ίδια, είναι εντυπωσιακά.

Χρήστος Λαμπράκης