Μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για τη φύση, τη δράση και κυρίως την Κεφαλλονιά, έχει δημιουργήσει την Kefalonian Wild Nature που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Την Τρίτη, η ομάδα αυτή βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο χωριό μας προκειμένου να πραγματοποιήσει κατάβαση στο σπήλαιο του Σωτήρα (βλέπε ενότητα Αξιοθέατα). Μάλιστα, δημοσίευσε τις εντυπώσεις της και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα της εταιρείας στο facebook. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ζαμπακλής και η Έφη Νούσια γράφουν:

“Χθες επισκεφτήκαμε το άγνωστο για τους περισσότερους, σπήλαιο Σωτήρα. Βρίσκεται ανάμεσα στον Καραβόμυλο και τα Πουλάτα και το όνομα του το πήρε από το εκκλησάκι του Σωτήρα το οποίο το γκρέμισε ο σεισμός του 1953 και βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του σπηλαίου. Η είσοδος αυτή είναι εξαιρετικά απότομη και σαθρή και κάνει την κατάβαση στο σπήλαιο σοβαρή και επικίνδυνη και την χρήση σκοινιών και σπηλαιολογικού εξοπλισμού απαραίτητη.

Το σπήλαιο Σωτήρα συνδέεται με το σπήλαιο Χιριδόνι και μαζί αποτελούν ένα κομμάτι του μεγάλου συστήματος σπηλαίων της περιοχής της Σάμης αφού πιθανότατα πριν το μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς, επικοινωνούσαν όλα αυτά τα σπήλαια μεταξύ τους. 

Ο θησαυρός που κρύβεται 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ανταμείβει όλη την προσπάθεια”.

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Kefalonian Wild Nature καθώς μέσα από τις δραστηριότητές της προβάλει τους σπηλαιολογικούς θησαυρούς των Πουλάτων, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να αξιοποιηθούν και να καταστούν προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για την Kefalonian Wild Nature μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της facebook.com/KefalonianWild-Nature καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wildnature-expeditions.gr

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr